ȚEPE cu amenzi auto, depistate de polițiști. Percheziții la CNADNR

489
ȚEPE cu amenzi auto, depistate de polițiști. Percheziții la CNADNR - perchezitii-1477463699.jpg
Polițiștii efectuează miercuri dimineață un număr de 14 percheziții pe raza municipiului București și a județelor Giurgiu și Cluj, la sediul unor instituții publice și societăți comerciale, precum și la domiciliile unor persoane fizice. Suspecții din dosar ar fi deturnat banii plătiți online de șoferii români pentru amenzile auto. Prejudiciul în dosar depășește suma de 2,2 milioane lei.



Sunt vizați angajați de la Prefectura Giurgiu și de la CNADNR, inclusiv subprefectul de Giurgiu, Laurențiu Țintea, transmite Realitatea TV. Suspecții sunt acuzați că au încheiat un protocol cu site ul "fantoma" amendaon-line.ro.

Cetățenii plăteau online amenzile rutiere, însă banii rămâneau la firma respectivă, nu mai erau direcționați către autoritățile locale din fiecare județ. Platforma online nu era nici măcar autorizata și acreditată. 6 suspecți vor fi duși la audieri, la sediul DICE din șoseaua Ștefan cel Mare.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale efectuează miercuri dimineață 14 percheziții la sediul unor instituții și societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de uzurparea funcției, cu consecințe deosebit de grave. În cauză, se beneficiază de suportul de specialitate al din I.G.P.R.

De asemenea, sunt puse în aplicare 6 mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii lor și pentru dispunerea de măsuri.

Din cercetări a reieșit că funcționari din cadrul unei instituții ar fi încheiat cu reprezentanții unor societăți comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele și pe seama autorității administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line.

Platforma utilizată nu era acreditată și autorizată de către instituțiile abilitate pentru desfășurarea acestei activități, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Astfel, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulație achitate on-line, fiind vătămate drepturile și interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, la activități participând și polițiști din carul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Avioane Eurofighter Typhoon, la Constanța
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Sechestru pe averea lui Gheorghe Ștefan
Pagina a fost generata in 1.1332 secunde