Telefoane contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră

198
Telefoane contrafăcute, descoperite  de polițiștii de frontieră - confiscate1-1453047433.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră au luat la puricat trei containere care au sosit în Punctul de Trecere al Frontierei Constanța și în Punctul de Trecere al Frontierei Constanța Sud Agigea. În urma acțiunilor, oamenii legii au descoperit mai multe produse contrafăcute.

În PTF Constanța, oamenii legii au verificat un container sosit din China în care se aflau produse electronice. Marfa urma să ajungă la o societate comercială din Ucraina.

Mai exact, anchetatorii au descoperit 4.514 modulatoare FM cu telecomandă, care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute. Potrivit ancheta-torilor, dacă ar fi fost originale, acestea ar valora aproximativ 357.054 lei. De asemenea, polițiștii au mai găsit 36.750 de conectori pentru cabluri, marfa fiind nedeclarată în documentele de transport. Valoarea acesteia este de 73.500 de lei.

Totodată, într-un alt container, care urma să ajungă în Ilfov, au fost găsite 4.600 de carduri de memorie "Micro SD", produse susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 92.000 de lei dacă ar fi originale.

Ofițerii Gărzii de Coastă au mai descoperit, într-un container din China, 8.104 telefoane mobile performante susceptibile a fi contrafăcute și 2.410 becuri de iluminat cu led nedeclarate. Valoarea acestora a fost de aproximativ 12.820.260 lei.

"În toate cazurile, produsele descoperite, cu o valoare estimată la 13.342.914 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră constănțeni efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate și de folosirea de acte nereale față de autoritatea vamală", au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6844 secunde