Te pregătești de călătorie? Atenție! Polițiștii sunt cu ochii-n patru

133
Te pregătești de călătorie? Atenție! Polițiștii sunt cu ochii-n patru - vamanadlacaglomeratie89605400-1461826211.jpg

Articole recomandate

Ca urmare a faptului că Sărbătorile Pascale readuc în țară mulți dintre cetățenii români aflați în străinătate, pentru a-și petrece aceste zile împreună cu familia și rudele, în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria, Bulgaria dar și în cele de la granița cu R. Moldova se preconizează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport, fapt pentru care Poliția de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient, operativ și civilizat. 


Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configurației acestora. Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate, în funcție de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieșire și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.


În prezent, peste 3.000 de polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat, fiind dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei cu bunuri de larg consum.

"Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afișate pot suferi modificări în funcție de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.", ne sfătuiesc polițiștii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.427 secunde