Taximetriștii, în vizorul polițiștilor. Șofer beat în timpul unei curse, la Constanța

484
Taximetriștii, în vizorul polițiștilor. Șofer beat în timpul unei curse, la Constanța - taximetristii-1495373221.jpg
În urma unei acțiuni pentru verificarea celor care efectuează transport de persoane, polițiștii au aplicat peste 1.500 de sancțiuni contravenționale, dintre care aproape 400 au fost la Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere. 


La acțiune, au participat 925 de polițiști rutieri, 54 de polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, 52 de specialiști RAR și 20 de reprezentanți ai instituțiilor cu competențe în domeniu. Astfel, au fost verificate 3.535 de autovehicule, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 1.528 de sancțiuni contravenționale. 


La Constanța, un bărbat de 62 de ani a fost depistat în timpul unei curse sub influența băuturilor alcoolice (0.21 mg/l alcool pur în aerul expirat). Persoana în cauză a fost sancționată contravențional și s-a dispus reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 


Din totalul sancțiunilor, 378 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, 1.150 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice (dintre care 16 pentru neacordare prioritate pietoni, 1 pentru neacordare prioritate vehicule, 63 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric). 


Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 26 de permise de conducere, iar pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare auto.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2841 secunde