TAXELE ȘI IMPOZITELE MILITARILOR NU SE DUC LA STATUL ROMÂN? Militarii care au deveni părinți, obligați să dea banii înapoi

21278
8
TAXELE ȘI IMPOZITELE MILITARILOR NU SE DUC LA STATUL ROMÂN? Militarii care au deveni părinți, obligați să dea banii înapoi - militariafganistankogalniceanugf-1500797893.jpg
Militarii români care au devenit părinți trebuie să restituie statului român banii pe care i-au încasat pentru concediul paternal și pentru concediul de puericultură. Suma este cuprinsă între 500 și 600 lei. Măsura este valabilă pentru toate categoriile de cadre militare, situația, cel puțin jenantă, fiind confirmată oficial de MApN. Asta deoarece Ministerul Muncii consideră că militarii nu sunt asigurați în sistemul asigurărilor sociale de stat, deci nu pot beneficia nici de avantajele sau serviciile publice de stat. În aceste sens, nu este exclus ca în curând, mergând pe același principiu, să vedem militari sau foste cadrele militare date afară din spitalele de stat, lăsați în stradă de ambulanțe, copiii lor exmatriculați din școlile publice. Că doar militarii nu sunt cetățeni români, nu muncesc în și pentru România. Taxele și impozitele lor iau calea paradisurilor fiscale și nu rămân în țara asta.

xxx

"Militarii din MApN deveniți părinți după ianuarie 2016, cărora li s-a acordat concediu paternal (5 zile ) la nașterea copilului și concediu de puericultură (10 zile) au fost informați că trebuie să restituie salariul pentru zilele din concediul specificat (până la o jumătate din salariul lunar = 15 zile). Această măsură trebuie să fie luată din cauză că Ministerul Muncii consideră că militarii-părinți nu au dreptul la concediu paternal, deoarece aceștia nu sunt asigurați în sistemul asigurărilor sociale de stat". Așa sună o sesizare preluată de Digi 24, venită din partea unui militar. La solicitarea reporterilor Digi24, situația a fost confirmată oficial de MApN, care a făcut următoarele precizări:


"Acordarea concediului paternal este condiționată de plata contribuției asigurărilor sociale de stat, respectiv titularul dreptului la concediu paternal trebuie să fie asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat (art. 2 alin. (1) din Legea nr.210/1999).

Pentru personalul militar în activitate este instituită excepția de la plata contribuțiilor de asigurări sociale veniturile acordate (art. 141 lit. c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal).


Excepția se aplică pentru întreg personalul care își desfășoară activitatea în instituțiile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională (personal militar, polițiști și funcționari publici cu statut special, pentru care se datorează contribuție individuală la bugetul de stat potrivit Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat.

Această excepție de la plata contribuției de asigurări sociale exclude personalul militar în activitate și de la dreptul la concediul paternal,așa cum este definit pentru ceilalți salariați, nefiind îndeplinită condiția prevăzută expres la art. 2 alin. (1) din Legea nr.210/1999.


În prezent, în conformitate cu prevederile art. 126, alin. (1) lit. b) din anexă nr. 9 la R.G. – 1, Regulamentul de ordine interioară în unitate, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.38/2016, la nașterea copilului, personalul militar are dreptul la o permisie de 5 zile calendaristice, la care se adaugă timpul pentru deplasarea la și de la domiciliu.


Din datele obținute până la acest moment, în această situație se află aproximativ 35 de militari, cărora, deși nu îndeplineau condițiile, li s-a acordat concediul maternal aferent legislației din sistemul asigurărilor sociale de stat.


Sumele care trebuie recuperate reprezintă contravaloarea corespunzătoare celor 10 zile lucrătoare pentru care s-a acordat concediul, în plus față de cele cinci zile de permisie prevăzute de regulament, fiind cuprinse între 500-600 de lei".



Comentează știrea

Brincoveanu Ioan
23 iulie 2017
taxele și impozitele militarilor

Excepție de la plata, nu și restrângerea dreptului de concediu paternal. Militarii nu sunt români?!

ROMAN
23 iulie 2017
SE NASTE UN COPIL NU COPILMILITAR

Si daca ar fi o greseala de ce sa plateasca militarii greseala altora? Sa plateasca banii cei ce au dat legi si au aprobat legi gresite ,adica OAMENII TREBUIE SA JOACE DUPA CUM VINE FIECARE SI VISEAZA .CHIAR SE APLICA LEGEA JUNGLEI ,V-A BAGAT MILITARII MANA IN BUZUNAR,AU INITIAT MILITARII LEGEA,V-A FORTAT CINEVA CU CEVA ? SI CAND VINE UN COPIL PE LUME NU VINE CU STATUTUL DE MILITAR ,VINE CU STATUT DE CETATEAN AL STATULUI ROMAN,INTELIGENTILOR SI CA ORICE COPIL TREBUIE AJUTAT DE STAT PRIM ACEA INDEMNIZATIE LUNARA .

Dragnea
24 iulie 2017
La muncă nu la întins mâna !!!

La muncă nu la întins mâna betivilor, numai după pomeni umblați

Viorel
24 iulie 2017
Bani

Dragnea....numele tau spune tot

Andre_Y
25 iulie 2017
Militari

Dragnea, e vai de steaua ta, gândești cu c..u', creier n-ai...nu meriti că cineva sa poarte o discuție cu tine...din cauza uscaciunilor, unde exista, e adevărat, ca în orice domeniu, tu generalizezi...

Cristina
25 iulie 2017
Concediul paternal

Cred că ar pierde din vedere faptul că scopul legii este acela de a acorda un drept tatălui și nu asiguratului.Insa încă odata oficialii din minister în loc să facă propuneri de corijare a acestei lacune legislative prefera să se ascundă în spatele unor puncte de vedere emise de alte instituții.Regretabilă lipsa de implicare a factorilor de decizie care nu au sesizat până acum aceasta forma discriminatorie ascunsa într-un text legislativ.

DMRU
27 iulie 2017
PDV

În sensul în care prevederile art. 141 lit. c) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal s-ar interpreta si aplica in sensul in care personalul militar nu este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, nici persoanelor beneficiare ale dreptului concediului de creștere a copilului nu li s-ar aplica normele OUG 110/2011 privind concediile si indemnizatiile pentru cresterea copiilor. Mai mult in RG1-2006 la art. 130 alin. 4, este prevazut faptul ca militarilor li SE ACORDA, concediu de odihna suplimentar, de studii, PATERNAL, de maternitate, crestere copil.

DMRU
27 iulie 2017
PDV2

Conceiul paternal NU ESTE conditionat de plata contributiei cum MINTE dl. Zaporojan! Cf. Art. 2 alin (1) din Legea nr.210/1999 "In cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 5 zile lucratoare." Militarii SUNTpersoane asigurate în sistemul asigurarilor sociale de stat exceptati cf. Codului Fiscal de la plata contributiei!. Deci, unde e problema?

Pagina a fost generata in 0.9968 secunde