Guvernul a decis:

Taxa de poluare se restituie integral. Timbrul de mediu rămâne în picioare

2291
6
Taxa de poluare se restituie integral. Timbrul de mediu rămâne în picioare - fond1-1440610005.jpg
O veste mai bună pentru șoferi nici că putea veni!  Toți cei care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, își pot recupera banii.


Guvernul a aprobat, ieri, o ordonanță prin care conducătorii auto pot solicita restituirea banilor fără a mai ajunge în fața completului de judecată. Șoferii pot face o cerere către organul fiscal, iar aceasta se va soluționa în 45 de zile. Conducătorii auto vor fi anunțați despre decizie la maximum zece zile distanță. În cazul în care cererea nu este soluționată 


într-un termen legal, șoferii pot face co-testație în 30 de zile. 


"Contestația se soluționează în 45 de zile de la înregistrare. Dacă nici în acest termen solicitarea de restituire a taxei nu este soluționată sau persoana interesată contestă în continuare decizia organului fiscal, persoana interesată poate face plângere la instanța judecătorească de contencios administrativ competentă, în condițiile Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare", se arată în ordonanța aprobată de Guvern. 


Atenție însă, legea face referire la vechea taxă de poluare, care a fost percepută până în martie 2013, și nu la actualul timbru de mediu, care rămâne în vigoare și trebuie plătit. 


Primești banii în cinci ani
Banii achitați pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule va fi restituită într-un termen de cinci ani. Potrivit ordonanței, conducătorii auto vor primi câte 20% din sumă, dar și din dobânda datorată, actualizată cu indicele prețurilor de consum publicat pe portalul Institutului Național de Statistică. 


"Procedura de efectuare a plății va fi stabilită prin ordin al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și al ministrului Finanțelor Publice. Restituirea sumelor se face de către organul fiscal competent, de la bugetul Fondului pentru mediu sau bugetul de stat, după caz, din contul de venituri bugetare în care a fost încasată suma, în contul bancar indicat de către solicitant prin cererea sa de restituire", se arată într-un comunicat remis de Guvern. 


De asemenea, Guvernul a decis că timbrul de mediu pentru autovehiculele rulate pentru care banii pentru taxa de poluare s-au înapoiat să fie achitat obligatoriu.


Tichete de mii de lei pentru mașini electrice
Guvernanții încurajează cumpărarea mașinilor noi și eficiente din punct de vedere energetic, pentru a evita poluarea. Astfel, în ordonanță este specificat faptul că ecotichetul de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice la achiziționarea unui autovehicul pur electric se majorează. Dacă până acum primeai 12.000 de lei, de acum înainte se va putea obține 20.000 de lei. 


"Totodată, se instituie acordarea eco-tichetului în cuantum de 5.000 de lei de care beneficiază persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km. Aceste finanțări, sub forma ecotichetelor, se acordă din bugetul Fondului pentru mediu", se mai arată în ordonanță. 




Comentează știrea

auto
27 august 2015
euro

Pai cine castiga din tevatura asta? Recuperezi banii in 5 ani si dupa ce vinzi masina trebuie sa platesti iar timbrul...poate chiar mai mult. Ce afacere. Iar e fraierit romanul. Samsarii care au adus masini de afara si au platit timbrul inainte sa le vanda o sa ii recupereze, si cump se vor trezi peste cativa ani ca trebuie sa plateasca iar. Misto

ANAF
27 august 2015
Vai de ANAF

Am fost la ANAF sa ridic o cerere tip pentru restituirea taxei auto. Raspunsul lor a fost ferm, o porcarie de ordonanta de guvern, nu se va da nimic inapoi la nimeni, este o porcarie de lege data de guvern, asa sa fie oare ? In ANAF sunt niste calai lipsiti de educatie si bun simt, obraznici si aroganti. Nu s-a rezolvat nimic cu educatia lor, urla de parca ar fi pe mosia lu masa. Vai de tarisoara noastra cu asemenea functionari publici platiti din banii nostrii, ai contribuabililor. N-au mama, n-au tata, lipsiti total de elementarul bun simt, nu mai vorbesc de cei sapte ani de acasa, nu au asa ceva !

Razvan
27 august 2015
Colaboratori- activitate online

ATENȚIE! Dacă ești în căutarea unei oferte de lucru, citește acest anunt, fiindcă s-ar putea să conțină ceea ce cauți! Pentru început trebuie să reții că acest anunț nu este despre un job clasic, ci despre un proiect cu extindere globală! Acest proiect este pentru tine, mai ales dacă te interesează un program de lucru foarte flexibil, ceea ce înseamnă să poți lucra de acasă sau de oriunde dorești, indiferent de locul sau locația unde te afli, pentru cel mult 3-4 ore pe zi. În momentul acesta proiectul este unic în Romania și se află în plină dezvoltare, ceea ce îți oferă OPORTUNITATEA de a caștiga o sursă de venit în plus, care să-ți asigure un trai cel puțin decent. Mai trebuie menționat că aceasta oferta va fi VALABILĂ doar o perioadă foarte scurtă de timp! Pentru acest proiect este nevoie de oameni serioși si ambitioși, care vor să devină liberi financiar și totodată să dorească sa-i ajute pe ceilalți să obțină același lucru! Cerințe necesare: 1. Să deții un PC sau un laptop cu o conexiune la internet 2. Să ai cunoștiințe minime de operare a calculatorului și de navigare pe internet 3. Să fii RĂBDATOR și PERSEVERENT Studiile superioare și experiența de munca nu sunt neapărat necesare! Oferim pregatire și suport, până în punctul în care vei reuși să te descurci pe cont propriu în această activitate profesională. Mai întai vei fi instruit, iar apoi vei putea începe sa lucrezi, alături de noi ca și colaborator. PROGRAM: part-time sau full-time Acest proiect se desfașoară exclusiv online și momentan se afla la nivel național în prima fază. Într-un timp foarte scurt, va trece în faza a doua, când se va extinde la nivel global. Acest lucru va reprezenta un mare avantaj pentru cel care alege ACUM să ia această ofertă în serios, fără ezitare! Plata caștigurilor realizate este garantată prin contract legal. Vei primi mai multe detalii despre această ofertă, doar după ce trimiți un mesaj cu subiectul "VREAU DETALII" la această adresă: [email protected]

Benoni
27 august 2015
Egreu sa castigi bani on line?

Intalnesti dificultati sa faci bani online? Nu există nici o modalitate de a reuși cu adevărat pe Internet, fără un program ce funcționează cu adevarat! Introducerea …. de încercare ..gratuită Test Drive cel mai puternic sistem de pe internet GRATIS – nu siruri de caractere atașat! * Nivel de plați în Internet Marketing istorie! *Cele mai mari procente de înscriere văzute vreodată pe Internet! * Garantat "forțat" Spillover! * 2 x 14 MATRIX plată! * Potențial nelimitat venit lunar! * 100% de recrutare automate! * Fără telefoane! * Nu Vanzarea! * Nu Reuniuni! * Bazându-se pe o stâncă solidă de 3 ani Company! Am de gând să-i zdrobeasc cu adevarat! Dacă vă alăturați echipei mele acum, voi pune atât de mulți oameni mai jos de voi de veti avea dureri de cap. Iată cum puteți obține oferta mea incredibila astăzi. Urgent du-te la site-ul de mai jos. http://benn73.MySpecialWebsite.com Ai incredere in mine – ia-ti 10 secunde chiar acum să vizitați site-ul: http://benn73.MySpecialWebsite.com Pentru succesul tau, Benoni Gabor PS Apoi este momentul să acționăm acum, deoarece această ofertă limitată de timp se va închide în curând … URGENT Du-te aici pentru a va asigura . F * R * E * E * pozitii: http://benn73.MySpecialWebsite.com

seful
4 septembrie 2015
oameni incopetenti doar la ANAF gasesti

am fost la ANAF sa antreb daca se poate restitui bani pe taxa auto iar acolo am primit un raspuns care lasa de dorit de la un angajat ANAF zicand ca bani pe taxa auto nu o sai vad niciodata , masina mea a fost catalogata platindu_i taxa de tibru de mediu iar tot an aceas zi o alta masina a platit taxa de polare . de ce se fac deosebiri ? poate cine are SPAGA mare ?

Răspuns la: Vai de ANAF
Adăugat de : ANAF, 27 august 2015
Am fost la ANAF sa ridic o cerere tip pentru restituirea taxei auto. Raspunsul lor a fost ferm, o porcarie de ordonanta de guvern, nu se va da nimic...
maria
7 septembrie 2015
taxa de timbru

Bun s-e recupereaza taxa auto dar cum se calculeaza taxa de timbru pentru o masina care a terminat leasingul in vederea inmatricularii?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5366 secunde