Tânărul român suspectat de propagandă jihadistă, reținut! Ce planuri avea acesta

198
1
Tânărul român suspectat de propagandă jihadistă, reținut! Ce planuri avea acesta - capturajihadistxxx144197200-1449646674.jpg
Suspectul de propagandă jihadistă, în vârstă de 17 ani, a părăsit sediul DIICOT și va fi dus în arest, acolo unde își va petrece următoarele 24 de ore. Acesta a acceptat cererea procurorilor de a fi supus la un test psihiatric, verificare ce se va realiza azi.

Potrivit unor surse judiciare citate de realitatea.net, băiatul și-a arătat disponibilitate de a deveni martir pentru gruparea Stat Islamic, iar în acest sens tânărul a studiat modalitatea de a construi o bombă artizanală. Suspectul a publicat materiale video care conțineau decapitări, incendieri de persoane și executări prin împușcare.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat cercetări față de suspectul B. I. C. pentru săvârșirea infracțiuni de promovare a unui mesaj prin propagandă, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit oamenilor legii, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, suspectul B. I. C. a promovat în mod sistematic, în public, doctrina radical islamistă prin postarea în mediul on-line, prin intermediul unor rețele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, înregistrări audio/video reprezentând activități/acțiuni armate/violente și de propagandă ale grupării teroriste Statul Islamic.

Aceste postări ale suspectului conțineau materiale video cu decapitări și incendieri de persoane, execuții prin împușcare, mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupări teroriste, mesaje de propagandă a Statului Islamic, promovarea "SHARIA".

Intenția suspectului, susțin procurorii, a fost de a le face cunoscute și a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o.

Cu ocazia percheziției domiciliare au fost găsite și ridicate documente, materiale de propagandă islamistă și sisteme informatice.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Comentează știrea

Gigu
9 decembrie 2015
Decapitati-l !

Daca tu, presupus om normal la cap, te apuci sa faci propaganda isis dupa atrocitatile din Paris atunci clar ca nu meriti decat aceeasi soarta: decapitarea. Punct!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Dan Șova a fost reținut!
Pagina a fost generata in 1.2487 secunde