Tânără, frumoasă și… polițistă. Prinde infractorii de pe litoral pe banii ei

4022
21
Tânără, frumoasă și… polițistă. Prinde infractorii de pe litoral pe banii ei - fondvoluntarapentru10iulie-1405094962.jpg

Articole de la același autor

De la 1 iulie, la Constanța au fost detașați din țară 33 de polițiști. Alexandra Mangalariu face parte din prima serie de agenți și ofițeri care asigură ordinea și siguranța turiștilor veniți la mare. Tânăra polițistă s-a oferit voluntară pentru această misiune. Nu primește niciun spor salarial, doar o diurnă de 13 lei pe zi.

Operațiunea "Litoral" 2014 continuă și în acest an, cu două serii de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, veniți din toate regiunile țării, pentru a-i ajuta pe polițiștii de aici. Primii agenți au sosit pe litoral de la 1 iulie și urmează ca la sfârșitul acestei luni să fie înlocuiți cu o nouă serie, ce își va desfășura activitatea până la sfârșitul lunii august.

Aplică legea opt ore pe zi

Alexandra Mangalariu (24 de ani) este unul dintre polițiștii detașați în prima serie din acest an. Tânăra are gradul de ofițer, este din Piatra Neamț și, ca toți ceilalți colegi veniți la malul mării, s-a oferit voluntară pentru această misiune. "Am vrut să am și această experiență profesională. Bineințeles că există și atracția pe care ți-o oferă litoralul, însă este mult de muncă, iar responsabilitatea pe care o ai este foarte mare", spune Alexandra. Lucrează opt ore pe zi, iar singurul "bonus" financiar pe care îl are din partea statului este o diurnă zilnică de 13 lei și cazarea. Teoretic, cu acei bani ar fi trebuit să se descurce zi de zi, timp de o lună, însă se bazează pe economiile făcute peste an. "Practic, am strâns bani pentru a-mi permite să muncesc la mare", a completat Alexandra zâmbind.

Alte acțiuni, alte proceduri

Dacă la Piatra Neamț Alexandra face parte din Compartimentul de Urmăriri, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, unde are un număr limitat și precis de linii de acțiune, pe litoral lucrurile stau diferit. "Aici trebuie să faci de toate și să te implici pe orice linie de activitate, pentru că sunt multe cazuri diferite cu care te poți confrunta", a explicat tânăra polițistă. Unul dintre cazurile în care Alexandra a avut ocazia să acționeze conform altor proceduri, a fost în urmă cu câteva zile, când o fetiță în vârstă de patru ani s-a pierdut pe plaja din tabăra de la Năvodari. "După aproape trei ore de căutări, micuța a fostă găsită la aproximativ doi kilometri distanță de locul din care dispăruse. Era speriată și comunica foarte greu. Turiștii au fost dispuși să ne ajute în găsirea ei, mai ales că erau și multe mame cu copii, care conștientizau gravitatea situației", povestește polițista din Piatra Neamț.

Faptul că este femeie nu-i conferă un statut privilegiat printre colegii săi, majoritatea bărbați, însă recunoaște că există și mici avantaje. "Uneori este bine pentru că te protejează, însă, de cele mai multe ori, trebuie să faci aceeași muncă, nu contează că ești femeie".

Diferența se completează

Anul trecut, pe litoralul românesc erau detașați 90 de polițiști din toată țara, cu 57 mai mulți decât în prezent. Deși numărul de polițiști trimiși în acest an pe litoral este mai mic, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Con-stanța, comisarul-șef Bogdan Despescu este de părere că activitatea nu este îngreunată. Golul este completat cu polițiști aduși din localitățile județului Constanța.

"Consider că efectivul de agenți pe care îl avem la dispoziție face față cerințelor din prezent. Dacă va fi cazul, avem posibilitatea să mutăm oameni, să completăm cu numărul necesar acolo unde este nevoie. Suntem flexibili și mobili, ne adaptăm. Important este că suntem în măsură să facem față și să acționăm eficient", a declarat Bogdan Despescu. În prezent, stațiunea Mamaia este asigurată de 40 de agenți, 24 la Costinești, iar la Vama Veche și 2 Mai câte 18.  

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
vaca
12 iulie 2014
nebun

baiat, vezi ca fata din fotografie are uniforma de ofiter. dar poate e undercover si de fapt e agent. VITZELULE!

Vlad
12 iulie 2014
Polistist

Daca nu cunosti, nu vorbi aiurea. Domnisoara e ofiter si chiar se implica mult mai mult decat multi din Politia Romana.

Dan (din U.E.)
12 iulie 2014
undercover

Ce inseamna "undercover"??? Folositi expresii straine deoarece, probabil, nu stiti sa va exprimati in limba materna sau vi se pare mai nobil, denigrand astfel propia limba, tara si natie. Aveti pentru asta o explicatie, inteligibila? Va doresc un placut sfarsit de saptamana!

Răspuns la: nebun
Adăugat de : vaca, 12 iulie 2014
baiat, vezi ca fata din fotografie are uniforma de ofiter. dar poate e undercover si de fapt e agent. VITZELULE!
Tony
12 iulie 2014
Completari

"...o diurnă zilnică de 13 lei și cazarea. Teoretic, cu acei bani ar fi trebuit să se descurce zi de zi, timp de o lună, însă se bazează pe economiile făcute peste an. "Practic, am strâns bani pentru a-mi permite să muncesc la mare", a completat Alexandra zâmbind. " Se completeaza ca diurna unui magistrat este de 250 de lei pe zi fata de 13 lei pe zi. Se completeaza ca daca un politist cu un procuror se deplaseaza impreuna la investigarea unei crime, procurorul mananca 250 de lei in acea zi , iar politistul 13 lei pe zi. O diferenta enorma. Se mai poate completa conditiie de cazare e litoral pentru politisti sunt dezastruoase, sunt sub orice critica (baraci, camine dezafectate), fara apa calda, mizerie, cu multe persoane in aceeasi camera (paturo suprapuse sa incapa), etc....Investigati si reveniti cu un articol mai aproape de adevar...

stie tot
12 iulie 2014
fost politist

daca nu sunt de ajuns mai completeaza cu politisti locali de la BRATUmai fac niste ridicari,,dubioase sau ilegale'' mai creste comisionul,toata lumea multumita de spaga nimeni nu-i vede...pana cand?

alt cititor
14 iulie 2014
fuga de munca

sa nu se mai planga atata, a venit in misiune ca sa stea pe litoral pe banii statului si sa fuga de munca de la compartimentul ei. daca sunt ofiteri vai ii ridicati in slavi, ce sa spun a venit pe banii ei, fraierilor care rumegati aceste minciuni.

Antonescu Maresal
18 iulie 2014
Dezinformare si minciuna asta sunteti

scuze acest ziar o suge de la politie vad ca libertatea presei nu exista doar cezura si manipulare de ce nu sta la hotel fara stele pai unde vruia baba asta urata nu stiu voi unde vedeti voi ca este frumoasa ca este urata si are peste 38 de ani dar voi care ati futttuto stiti mai bine si daca ce vrea la IAKI hotel mai intai aceasta prostituata inculta a supt multe pule ca sa ajunga in politie vreau si eu sa vad cv ei real publicat dec de averae si cati interlopi a prins acest agent offiter este mata offiteri nu umbla in uniforme la munca si nici cu masini inscriptionate politie unbla in civil cu masini civile ea este offiter si face patrule de strada si alearga vanzatori ilegali de tigari legume ha ha si hoti de buzunar la asa misiuni se utilizeaza tablagii nu offiterii ofiiteri sunt sefi stau la birouri si prind mafia si criminali mari hoti nu gainari . Dezinformare si minciuna asta sunteti De spagii nu spune nimic de parcari etc ???? cate 20 de spagi pe zi de 1 milioane face 20 milioane pe zi curva asta de agent se crede in Santrope in Malibu in Ibiza si nu mai mancati cacat ca mai are hoteluri pe litorar are diurna asa ca sunteti cretini si minccinosi ordinari

Antonescu Maresal
18 iulie 2014
La munca nu la cerseala si spaga

pe tarfa asta practic nu a obligato nimeni sa vina si sa munceasca la mare fine si o freaca la mare fuge de munca din compartimentul ei , ea sa-i puna sefii norma de amenzi 30 pe zi sa vezi cum fuge de la mare.La munca nu la cerseala si spaga.

bogdan
23 iulie 2014
politista...de sezon

Ridicati in slavi pustoaice care abia iesite de pe bancile scolii vin in misiune pe litoral.trebuia sa aiba minimum 5 ani de politie ca sa poata fi detasata (e vorba de experienta) sunt atatea politiste in strada in judetul constanta care isi fac treaba impecabil si nu le dati exemplu...trebuie sa vina alte "modele" de sezon ca sa le aratati lumii .duceti-va in partea spre bulgari la vama veche, unde riscul foarte mare sa vedeti acolo minunatie de femeie -politist, care tine piept cu toti ramolitii si drogatii. Iar voi anonimilor care va aratati "smecheri" in spatele cuvintelor sunteti doar niste frustrati obositi . Nu era cazul sa vorbiti la modul asta.sunteti praf!

cicu
23 iulie 2014
detasati vama veche?

Care sunt aia 18 in vama veche-2 mai, domnule inspector sef despescu ? Ca nici nu cunoastestiy cati oameni aveti in teren...dar situatia operativa...sunt toti 12 din care 4 sunt de la limanu...adica 8 agenti impartiti in 4 zile...vai mama lor...si sunt mii sau zeci de turisti in zona aia.

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5632 secunde