Tânăr din Craiova, suspectat de PROPAGANDĂ JIHADISTĂ

94
Tânăr din Craiova, suspectat de PROPAGANDĂ JIHADISTĂ - diicot-1449572556.jpg

Articole recomandate

Un presupus susținător ISIS a fost reținut la Craiova de către procurorii DIICOT. Tânărul de doar de 17 ani este este acuzat de propagandă jihadistă.

Surse judiciare precizează că tânărul era radicalizat și întreținea legături cu membri ai ISIS, iar, în paralel, încerca să racoleze adepți.

Potrivit surselor citate, tânărul este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au făcut percheziții la locuința acestuia, marți dimineață, în baza informațiilor că acesta ar face propagandă jihadistă, prin mesaje transmise pe internet, scrie Realitatea.net.

Tânărul a fost ridicat și dus la audieri, iar de la locuința sa au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă și sisteme informatice.

Anchetatorii au informații că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar și materiale video cu mesaje de amenințare și folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viața și integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.

Acțiunea este desfășurată de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul SRI și cu suportul de specialitate al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din Poliția Română.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat că acest caz este cunoscut la nivelul SRI, iar în acest moment ancheta a fost preluată de către DIICOT.

"Cazul care îl vizează pe cetățeanul român Boicea Luigi Constantin este cunoscut la nivelul SRI. În prezent, sunt desfășurate activități specifice de către DIICOT și din acest motiv SRI nu poate furniza la acest moment informații. SRI va reveni cu un comunicat oficial imediat ce acest lucru este posibil", a spus Marincea.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, Ovidiu Marincea, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că SRI avea cunoștință de activitatea de autoradicalizare a tânărului din Craiova suspectat de propagandă jihadistă și a furnizat toate informațiile autorităților competente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Accident provocat de un șofer neatent
Pagina a fost generata in 1.191 secunde