Sute de pachete de tigări confiscate de oamenii legii, în Vama Veche

89
Sute de pachete de tigări confiscate de oamenii legii, în Vama Veche - vamesii6milioane1428499094-1445420589.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă doi cetățeni turci și un cetățean român, care intenționau să introducă ilegal în țară, prin P.T.F. Vama Veche, 590 de pachete cu țigarete netimbrate, fără documente justificative.

În data de 20.10.2015, în jurul orei 09.30, în P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră cetățenii turci, T.F. și N.Y.C., în vârstă de 56 de ani, care călătoreau cu un autocar marca Mercedes înmatriculat în Turcia.

În urma controlului amănunțit efectuat în baza analizei de risc, au fost descoperite, ascunse în două compartimente ale autocarului (sub treapta scării de urcare și lângă motor), 490 de pachete cu țigarete marca M/M slims netimbrate.

Cei doi bărbați, angajați ca șoferi ai unei firme ce efectuează curse de autocar între Turcia și România nu au putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de țigarete depistată. Astfel, țigaretele, în valoare de 7.350 lei, au fost ridicate în vederea confiscării conform procedurilor legale.

În aceeși zi, în același punct de trecere a frontierei, a fost depistată I.G., de 38 de ani, domiciliată în Constanța, care avea ascunse în bagajele personale 100 de pachete cu țigarete marca M/M netimbrate, în valoare de 1.000 lei.


Persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale pentru țigarete și a declarat că le-a achiziționat din Turcia cu scopul comercializării în România.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 590 de pachete cu țigarete, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite lucrări penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și sancționată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Șuie Paparude,  în Vama Veche
Joi, 13 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Edith Piaf… în Vama Veche
Pagina a fost generata in 0.4482 secunde