Sute de militari participă la exerciții multinaționale, la Kogălniceanu și Capu Midia

306
Sute de militari participă  la exerciții multinaționale,  la Kogălniceanu și Capu Midia - sutede1-1499705514.jpg
745 de militari, 10 nave de luptă și de sprijin logistic, 12 ambarcațiuni și 18 mijloace terestre de luptă ale Forțelor Navale Române participă la șase secvențe ale exercițiului "Saber Guardian 17", în perioada 10-22 iulie, la Cincu, Râureni, Bordușani, Capu Midia, Mihail Kogălniceanu și Babadag.

Într-un raion maritim din zona Capu Midia, o grupare navală alcătuită dintr-o corvetă, două dragoare maritime și un remorcher maritim va asigura raionul de lansare a rachetelor sol-aer și aer-aer, acțiune ce face parte din secvența Tobruq Legacy.

Concomitent cu acțiunea de pe mare, la Babadag, are loc exercițiul "Mărășești", unde Forțele Navale Române participă cu două plutoane de infanterie marină, care vor desfășura acțiuni de luptă specifice zonei lagunare, iar la Mihail Kogălniceanu, unde este organizat Spitalul de campanie - MASCAL, militarii din Forțele Navale Române vor participa la un exercițiu secvențial de evacuare a răniților pe cale aeriană.

"Saber Guardian 17" este cel mai mare exercițiu multinațional la care Armata României ia parte și se desfășoară pe teritoriul Bulgariei, României și Ungariei, perioada 10 - 22 iulie. Exercițiul cuprinde, pe teritoriul țării noastre, un program de 21 de exerciții naționale integrate și conectate, iar la acestea participă aproximativ 25.000 de militari și 2.000 de mijloace tehnice din 22 de state.

"Saber Guardian 17" este cel mai mare exercițiu din istoria modernă a României, ca număr de militari și state participante, demonstrând capacitatea de reacție și de descurajare a țărilor aliate și partenere într-un scenariu de apărare colectivă, prin exersarea proiectării forței. Acesta este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa și este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite în Europa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5091 secunde