Sute de mii de pachete de țigări confiscate în portul Constanța

211

Articole de la același autor

Sute de mii de pachete de țigări, sus-ceptibile a fi contrafăcute, ce urmau să ajungă pe piața neagră din Bulgaria, au fost interceptate și confiscate de polițiștii de frontieră din Constanța.

Ieri, acționând în baza unor informații, polițiștii de la Garda de Coastă, beneficiind de suportul informativ al Departamentului de Informații și Protecție Internă, au controlat un container ce sosise în portul Constanța Sud Agigea.

Containerul venise din direcția Olanda, via Grecia, și avea ca destinație finală o firmă din Bulgaria. Nu a mai ajuns, însă, căci polițiștii au găsit în interior 461.000 pachete de țigări susceptibile a fi contrafăcute, mărcile Marble - Royal și Gold - Business Royals și DON. Potrivit anchetatorilor, dacă ar fi ajuns să fie comercializate pe piață, la prețul celor originale, ar fi cauzat un prejudiciu de peste 4,6 milioane de lei.

Oamenii legii au dispus confiscarea întregii cantități de țigări, ce a fost lăsată în custodia liniei de shipping, până la finalizarea investigațiilor referitoare la statutul juridic al mărfurilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Oamenii legii desfășoară o anchetă pentru contrabandă și au demarat procedurile pentru identificarea reprezentanților firmei din Bulgaria, ancheta fiind coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Între timp, cazul a ajuns și în atenția Departamentului de Luptă Antifraudă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5474 secunde