Sute de acțiuni în trenuri pentru depistarea călătorilor frauduloși

134
Sute de acțiuni în trenuri pentru depistarea călătorilor frauduloși - bilet-1451927133.jpg

Articole de la același autor

Au mers cu nașu’, dar au fost prinși de oamenii legii. Peste 500 de persoane au fost depistate de polițiști în timp ce călătoreau fără bilet.

În perioada 2 decembrie - 3 ianuarie, la nivel național, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au desfășurat acțiuni punctuale în trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată și pe liniile adiacente, precum și în stațiile de cale ferată.

Aproape 650 de polițiști au acționat, zilnic, pentru prevenirea și combaterea călătoriilor frauduloase, a faptelor anti-sociale, precum și pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii. Oamenii legii au patrulat în 733 de trenuri și în 778 de stații și triaje.

"În cadrul celor 1.432 de acțiuni efectuate, au fost depistate două persoane urmărite în temeiul legii și au fost constatate șase infracțiuni, dintre care cinci de natură judiciară.

De asemenea, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, dintre care 90 la Legea nr. 61/1991 (pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice), 24 la H.G. nr. 203/1994 (pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române) și 46 la alte acte normative, în valoare de 24.650 de lei.

Totodată, au fost identificați 506 călători care circulau fraudulos, iar valoarea taxelor și suprataxelor aplicate de personalul specializat a fost de 6.384 de lei", se precizează într-un comunicat remis de Poliția Română. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Amenzi de mii  de lei, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.2832 secunde