Suspendarea permisului pentru cumul de puncte. Ce trebuie să știe șoferii

3493
Suspendarea permisului pentru cumul de puncte. Ce trebuie să știe șoferii - suspendarea-1484847412.jpg

Articole de la același autor

Șoferii care au cumulat 15 puncte de penalizare într-un interval de șase luni au obligația ca în termen de cinci zile de la data când au primit înștiințarea scrisă să se prezinte la unitatea de poliție care a emis înștiințarea pentru a preda permisul de conducere. În caz contrar, perioada de suspendare se majorează cu 30 de zile.

Punctele de penalizare se anulează la împlinirea a șase luni de la data aplicării lor. Odată cu suspendarea permisului de conducere, se anulează toate punctele de penalizare obținute până la acea dată. Dacă în următoarele 12 luni de la data precedentei suspendări a dreptului de a conduce autovehicule pe drumuri publice cumulați din nou 15 puncte de penalizare, noua suspendare va fi de 60 de zile.

v v v

Poate un conducător auto să obțină informații privind numărul punctelor de penalizare ce i-au fost aplicate? Titularul permisului de conducere, la cerere, are dreptul să obțină, personal, la sediul poliției rutiere din județul care îl are în evidență, informații cu privire numărul de puncte de penalizare ce i-au fost aplicate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0661 secunde