Skimming la Constanța! Mascații au descins peste falsificatorii de carduri

481

Articole de la același autor

Ieri, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat 30 de percheziții domiciliare pe raza județelor Buzău, Constanța, Hunedoara, Mehedinți, Timiș și în municipiul București. 


Descinderile au vizat destructurarea a patru grupuri infracționale organizate specializate în operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulație de valori falsificate și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani.


În cauză, anchetatorii spun că în perioada 2014 - 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupurilor infracționale au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia și Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidențiale bancare.


Ulterior datele preluate au fost folosite pentru falsificarea și punerea în circulație a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupurilor au achiziționat produse de la diferite societăți comerciale din S.U.A., Sri Lanka, Filipine, Cambod-gia, Tunisia și Marea Britanie.


Atât încasarea sumelor de bani provenite din infracțiuni, cât și valorificarea produselor achiziționate cu instrumente de plată contrafăcute s-au efectuat în România. Din activitatea infracțională, suspecții au obținut venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1.000 de persoane fizice din Slovenia, Cehia și Slovacia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5829 secunde