Situație de urgență la CNE Cernavodă. Cum se acționează

234
Situație de urgență la CNE Cernavodă. Cum se acționează - treizile-1475510158.jpg
Peste 150 de specialiști din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență participă, în perioada 4-6 octombrie, la exercițiului național "Valahia 2016". Timp de trei zile, județul Constanța găzduiește o aplicație complexă menită să antreneze toate structurile compo-nente ale Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență pentru gestionarea unei situații de urgență pe amplasamentul CNE Cernavodă.


Exercițiul Valahia 2016 este susținut prin programul Norway Grants al Guvernului Norvegian, în cooperare cu Autoritatea Norvegiană pentru Radioprotecție și are ca scop principal testarea capacității de răspuns la urgență nucleară a autorităților publice centrale și locale, prin simularea unei situații de urgență nucleară la Centrala Nuclearo-electrică (CNE) Cernavodă. 


În cadrul exercițiului, se verifică și confirmă integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgență nucleară în sistemul național de management al situațiilor de urgență, precum și înțelegerea rolurilor, a responsabilităților și a capabilităților de răspuns la urgență a organizațiilor participante.


O practică standard în domeniul nuclear, astfel de exerciții sunt realizate în mod frecvent de către organismele de reglementare în domeniu și operatorii de centrale nucleare, cu implicarea autorităților locale și naționale responsabile, în scopul îmbunătățirii continue a răspunsului la urgență, informării corecte a publicului și asigurării tuturor măsurilor de protecție, în cazul puțin probabil al unei urgențe nucleare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6139 secunde