Sindicaliștii dau asigurări: polițiștii vor primi bani de combustibil și echipament

2580
Sindicaliștii dau asigurări: polițiștii vor primi bani de combustibil și echipament - politisti1-1340016423.jpg
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual are vești bune pentru oamenii legii: Ministerul Administrației și Internelor a început demersurile pentru a achita datoriile restante către polițiști.

"Sunt de menționat, în proiect, modificările la art. 1 alin. 1 lit. c din HG nr. 1292/2003, în sensul că polițistului i se va deconta transportul indiferent de modalitatea juridică de deținere a autoturismului "c.) mijloace de transport deținute cu orice titlu;" precum și cele de la art. 6 - acordarea dreptului polițiștilor împuterniciți să îndeplinească funcții într-o altă unitate decât cea din care fac parte și care este situată într-o altă localitate decât cea de domiciliu precum și polițiștilor numiți în prima funcție într-o altă localitate decât cea de domiciliu și/sau reședință, cărora nu li se pot asigura locuințe în localitatea în care au fost împuterniciți/numiți în prima funcție.

În opinia noastră, având în vedere exemplele din practică, SNPPC susține și modificarea distanței pentru care se decontează, în sensul că sintagma «pe o distanță de 5-70 km» trebuie înlocuită cu «pe o distanță de până la 100 km»", se arată în comunicatul sindicatului.

Cât privește sumele necesare achitării contravalorii echipamentului (restanță 2011), sindicaliștii arată că "sumele care vor fi acordate M.A.I., din fondul de rezervă al Premierului se va achiziționa, cu prioritate, carburant, având în vedere că actualul stoc acoperă doar luna iunie. Ministerul de Finanțe a avizat și propunerea de suplimentare a bugetului, însă la rectificarea bugetară, care va avea loc, probabil, în prima ședință de Guvern din luna iulie. Astfel, la sfârșitul lunii iulie, restanța la echipament 2011 va fi achitată".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0972 secunde