Sfaturi pentru șoferi, pentru sezonul de iarnă

211
Sfaturi pentru șoferi, pentru sezonul de iarnă - igpr-1480694998.jpg
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avertizează șoferii să aibă grijă cum circulă pe perioada sezonului rece. 


Astfel, la recomandarea IGPR, CNAIR impune reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor. 


De asemenea, pe autostrăzi, șoferii nu trebuie să oprească pe benzile de circulație și pe banda de urgență. Nu trebuie să uitați să porniți luminile de avarie în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice. 


"Echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari! 


Deoarece pregătirile pentru iarnă au început în toate zonele cu probleme, CNAIR acționează oriunde condițiile meteorologice impun intervenții ce constau în împrăștierea de material antideparant", au precizat reprezentanții Companiei Naționale de Admi-nistrare a Infrastructurii Rutiere, în cadrul unui comunicat de presă. 


În condițiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranța circulației rutiere (lapoviță, nin-soare sau vânt puternic), Poliția Română recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât și pietonilor să manifeste maximă prudență în trafic și să respecte regulile de circulație. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1827 secunde