Sevil Shhaideh, urmărită penal pentru abuz în serviciu. DNA cere aviz și pentru Rovana Plumb

297
2
Sevil Shhaideh, urmărită penal pentru abuz în serviciu. DNA cere aviz și pentru Rovana Plumb - sevilshhaideh-1506098232.jpg

Articole de la același autor

Sevil Shhaideh, vicepremierul României, a fost pusă sub urmărire penală de Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzată de abuz în serviciu în timp ce ocupa funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. În cadrul aceluiași dosar, Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, cere aviz pentru urmărirea penală față de Rovana Plumb, deputat și fost ministru al Mediului, cu privire la complicitate la abuz în serviciu. 


Potrivit procurorilor, în anul 2013, prin acțiunea unor persoane cu funcții publice, părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. 


Mai exact, fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina și Brațul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii și al Constituției, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu județean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege. Sub pretextul realizării Complexului turistic, sportiv și de agrement "Dunăre-Belina-Seaca", la data de 26 iulie 2013, Consiliul Județean Teleorman a înaintat Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice o notă de fundamentare privind trecerea unor bunuri din proprietatea publică a statului și din administrarea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice - Administrația Națională "Apele Române", în proprietatea publică a județului Teleorman și administrarea Consiliului Județean Teleorman. 


La primul proiect de hotărâre de guvern, două ministere implicate în avizare, Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor Publice, au atras atenția că scoaterea din domeniul public al statului și din administrarea "Apelor Române" ale celor două obiective nu poate fi făcută decât prin lege, nu prin hotărâre de guvern. În aceste condiții, a apărut necesitatea unui demers menit să creeze aparența că Insula Belina și Brațul Pavel nu ar face parte dintre bunurile care aparțin domeniului public al statului aflate în administrarea "Apelor Române", astfel încât transferul dreptului de proprietate să se poată realiza prin hotărâre de guvern. 


Astfel, în ședința de guvern din data de 6 noiembrie 2013, s-a adoptat H.G. 858/2013 prin care se modificau codurile de clasificație ale Insulei Belina și Brațului Pavel, în sensul că, pe hârtie, se elimina apartenența acestora la bazinul hidrografic al Dunării, creând aparența că trecerea lor în proprietatea și administrarea Consiliului Județean Teleorman nu mai impune adoptarea unei legi, ci este posibilă doar printr-o hotărâre de guvern. Modalitatea de adoptare a H.G. 858/2013, act cu caracter normativ, s-a abătut de la prescripțiile normelor legislative, inclusiv prin aceea că proiectul de hotărâre nu a avut, la momentul adoptării, avizele Ministerului Justiției și al Ministerului Finanțelor Publice.


Comentează știrea

maidanezul de serviciu
23 septembrie 2017
iavas-iavas

iavas-iavas gheli barabas la parnaie. turcoaica si sarboaica, sclavele supuse sultanului de teleorman incep sa se prinda ca orcine si orice are un sfarsit. pe vremea lui SULEIMAN le scurta de un cap fara multa discutie. azi au dereptul sa se fofileze catva timp, dar sfarsitul o sa fie acelasi.

DODO
23 septembrie 2017
ce nu face fina pentru nasu Liviu

asta se pare ca nu le-a iesit dar cite altele nestiute or mai fi -bravo PSDragnea ! halal program de guvernare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4905 secunde