Începe sezonul ambuteiajelor

Sensuri giratorii la Doraly, pe Soveja cu Ștefăniță Vodă și Lăpușeanu cu Nicolae Iorga. Cum se va circula în Constanța?

2521
6
O serie de sensuri giratorii urmează să fie amplasate, pe parcursul acestui an, în mai multe zone ale municipiului Constanța. Primul a fost deja amenajat pe strada Soveja, în dreptul parcării City Park Mall, între sensul giratoriu existent de la Palatul Copiilor și intersecția semaforizată a străzii Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Deși în teorie sensul giratoriu are funcția de a fluidiza traficul, specialiștii Comisiei Comune de Circulație par să se fi grăbit în acest caz. 


Pentru a preîntâmpina ambuteiaje și accidente în zonă, Comisia formată din polițiști ai Serviciului Rutier, împreună cu angajați ai Primăriei Constanța, și-a dat avizul pentru implementarea sensului giratoriu. Doar că, la câteva ore după amenajarea sensului, au apărut primele ambuteiaje, mai mulți șoferi, dar și pietoni contestând necesitatea "rondoului". Pietonii spun că autobuzul care circulă pe linia 102, nu oprește în stație ci aproape pe mijlocul drumului, întrucât prima bandă este mereu ocupată de autoturisme blo-cate în trafic. Șoferii se gândesc că în timpul sezonului estival, când numărul mașinilor va crește considerabil, întreaga intersecție a bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja s-ar putea bloca din cauza sensului giratoriu proaspăt amenajat. 


Sensul giratoriu în zona Doraly așteaptă avizul Poliției Rutiere


Viitorul hipermarket care va fi construit în locul fostului Interex a obținut certificatul de urbanism pentru construirea unui sens giratoriu pe șoseaua Mangaliei. Doar că orice amenajare pe domeniul public se face de către administratorul drumului public, cu avizul Poliției Rutiere. "Ne-a fost solicitat avizul pe Șoseaua Mangaliei, la urcarea pe podul Doraly", a precizat, pentru "Cuget Liber", cms. Ciprian Sobaru, șeful Biroului Rutier Constanța. Informația a fost confirmată și de societatea Confort Urban, care a ținut să precizeze că amenajarea sensului urmează a fi făcută din banii investitorului. "Aici este vorba despre o investiție particulară, care a obținut certificatul de urbanism. Este o societate privată, iar acel sens giratoriu va fi făcut din banii lor, nu din cei ai Primăriei Constanța", a declarat Viorel Farcaș, directorul general al SC Confort Urban SRL. 


Urmează Ștefăniță Vodă, Iorga mai așteaptă 


Deși constănțenii se plâng de ani în șir de intersecția Nicolae Iorga cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu, un sens giratoriu în această zonă se lasă așteptat. Mai întâi va fi amenajat un "rondou" la intersecția străzilor Ștefăniță Vodă și Soveja. "Am obținut certificatul de urbanism pentru strada Soveja cu Ștefăniță Vodă. Este la autorizare și după ce va primi toate avizele, se va trece la execuție. Se mai află în analiză un posibil sens giratoriu la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga. Momentan se fac analize și deocamdată nu este nimic concret", a mai adăugat Viorel Farcaș.  


Comentează știrea

cetatean
14 aprilie 2016
slabe sperante

Am vazut o gramada de accidente la intersectia dintre Nicolae Iorga si Lapusneanu...nu inteleg ce se asteapta...chiar trebuie sa moara cineva pana se vor gandi autoritatile si la utilitatea construirii unui sens giratoriu in aceasta intersectie?! La ore de varf daca vrei sa faci stanga de pe Iorga pe Lapusneanu e o adevarata provocare!

abc
14 aprilie 2016
Prea aglomerat? Ocoleste!

Nu ii inteleg pe cei care vor neaparat sa iasa de pe iorga in lapusneanu. Ba chiar tot ei sunt suparati, forteaza trecerea sau asteapta mila unuia care are prioritate. Nu e mai simplu sa ocolesti anumite intersectii tampite din oras? E mai "sanatos" sa faci cativa metri in plus cu masina pe alt traseu decat sa risti sa-ti indoi tabla intr-o intersectie pe care o stii ca e un balamuc. Ce o fi atat de greu sa alegi alta ruta? Crezi ca consumi mai multa benzina daca faci 200m in plus? S-ar putea sa fie de fapt mai economic decat sa arzi gazul in ambuteiaj. In plus, scapi de riscuri si de nervi! Doar ambulantele ies repede din intersectia asta. Au pus girofarul si sirena si calea devine libera! Conduceti cu grija! :)

cba
14 aprilie 2016
Incorect

Traficul in Intersectia respectiva poate fi imbunatatit a. sens unic (fie inspre, fie dinspre Spital) b. interzicerea manevrei la stanga, atat din Lapusneanu, cat si din Iorga c. a+b d. sens giratoriu e. semafor (cuplat si cu trecerea de pietoni - in genul iesirii din I.C. Bratianu pe Ferdinand) f. nimic Din pacate se alege nmic.

Răspuns la: Prea aglomerat? Ocoleste!
Adăugat de : abc, 14 aprilie 2016
Nu ii inteleg pe cei care vor neaparat sa iasa de pe iorga in lapusneanu. Ba chiar tot ei sunt suparati, forteaza trecerea sau asteapta mila unuia...
constantean
14 aprilie 2016
Sens unic

Constanta are nevoie urgenta de un trafic in sens unic. Asa se rezolva problema parcarilor asa vor scadea riscurile de accident, asa va fi diminuata poluarea fonica si nu numai.

Gelu
14 aprilie 2016
da cata spaga a dat city mall asta ?

A defrisat parcul, acum s-a lacomit si se extinde si pe parcare. Cum bate din picior cum primaria re-organizeaza intersectii, le face giratorii pe lapusneanu, acum si pe soveja. Ma sa fie. Pe Stefanita voda respectiv nicolae iorga e nevoie de giratorii de cel putin 10-15 ani si primaria se face ca nu are bani, da cand vine vorba de city mall ... executa imediat.

Badoi Florin
14 aprilie 2016
Buna Ziua

Vad ca faceti diverse sensuri giratorii prin oras dar oare cand veti face un sens giratoriu si la intersectia strazilor sucevei, capitan dobrila si adamclisi? Probabil cand vor muri niste oameni ca asa merg lucrurile in tara noastra.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5052 secunde