Semafoare inteligente, la Constanța. "Cronometrele au provocat accidente și tot felul de probleme"

7473
15

Articole de la același autor

Urmează schimbări importante în ceea ce privește traficul din municipiul Constanța, anunță reprezentanții Confort Urban. Aceștia au dat undă verde pentru un proiect pilot, în vederea colectării unor date ale traficului rutier cu ajutorul unor senzori montați în asfalt, la intrare, în municipiul Constanța., Proiectul ar urma să fie dezvoltat astfel încât orașul să beneficieze de o semaforizare inteligentă. 


"Este un proiect pilot, făcut cu o firmă din domeniul ingineriei, în cadrul căruia s-au montat senzori în asfalt, care colectează date despre trafic, iar ulterior, timpii de semaforizare să fie corelați cu traficul rutier. Vorbim practic despre o semaforizare inteligentă. Senzorii au fost montați doar la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, la ieșire din municipiul Constanța, aceștia colectând date în următoarele 30-40 de zile. Nu vă pot estima costurile implementării unui astfel de proiect, deocamdată proiectul pilot nu ne costă nimic, iar toate cheltuielile sunt suportate de firma din domeniul ingineriei", a declarat, pentru Cuget Liber", Andrei Florin, directorul Confort Urban. 


Măsura este completată de o alta, care la prima vedere nu pare atât de inspirată, cea de a dezafecta cronometrele semafoarelor din intersecții. Raționamentul autorităților, care stă la baza acestei decizii, este că din cauza cronometrelor s-au produs mai multe evenimente rutiere, care au încurcat mai mult traficul în loc să-l fluidizeze. 


"În cele din urmă, toate cronometrele vor fi dezafectate, fiindcă au creat de-a lungul timpului numai probleme. Deși unii șoferi spun că sunt benefice, noi credem că practica a dovedit că nu sunt. Cronometrele au generat accidente și tot felul de probleme. Cei care spun că se foloseau de cronometru pentru a opri în timp util nu spun că îl foloseau și pentru a forța semaforul", mai spune Andrei Florin. 


Nu de aceeași părere este o parte însemnată a șoferilor constănțeni, care evidențiază că tocmai în urma dezafectării cronometrelor au fost produse mai multe accidente. De asemenea, pietonii acuză faptul că, nu de puține ori, culoarea roșie a semaforului i-a prins în timp ce traversau trecerea, tocmai pentru că nu se mai pot orienta cu privire la câte secunde mai au la dispoziție pentru a trece strada. 


O altă problemă deloc de neglijat ar fi vechimea semafoarelor, ultima dată fiind reabilitate în urmă cu peste 10 ani. Prin urmare, nu ar trebui să fim deloc surprinși că, la fiecare ploaie mai sănătoasă, aproape toate semafoarele din intersecții cedează. 


Autoritățile locale au în plan achiziția de semafoare noi, însă deocamdată nu se știe nimic concret. 


Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Sofer tonaj
21 septembrie 2017
Cronometrele au fost foarte utile !

Utile pentru pietoni , in special batrani...stiau daca mai au timp sau nu ! Utile pentru masinile grele , in general utile pentru toata lumea de bun simt ! Cei care sunt predispusi in indisciplina rutiera vor forta culorile galben-rosu si cu cronometre si fara ! La far cronometrele functioneaza bine merci si nu sunt accidente .....una peste alta eu cred ca aceste cronometre au fost scoase din lipsa piselor de schimb si proasta mentenanta , erau o bataie de cap pentru cei responsabili si au preferat sa le scoata cu acordul primariei invocand faptul ca sunt nesigure ! Repet , cei certeti cu legea si bunul simt vor provoca tot timpul accidente , su cronumetre si fara !

Gica
21 septembrie 2017
Cronometrele sunt bune

Cronometrele sunt utile.Orice sofer stie asta...

Vasilesco
21 septembrie 2017
Cel mai mare dusman al orasului Constanta este Primaria !

In general au cam distrus tot ce a fost bun si util , si aici ma refer la transport in comun electric ,salubritate, infrastructura , parcuri , semafoare cu cronometru ( un lucru extrem de util ) ,statiunea mamaia transformata intr-un cartier cu aspect de balci etc . Pe tot ce au pus mana au vandut si au distrus ! Ne-au distrus vietile si viitorul copiilor nostri !

Vasilesco
21 septembrie 2017
Cel mai mare dusman al orasului Constanta este Primaria !

In general au cam distrus tot ce a fost bun si util , si aici ma refer la transport in comun electric ,salubritate, infrastructura , parcuri , semafoare cu cronometru ( un lucru extrem de util ) ,statiunea mamaia transformata intr-un cartier cu aspect de balci etc . Pe tot ce au pus mana au vandut si au distrus ! Ne-au distrus vietile si viitorul copiilor nostri !

mirela
21 septembrie 2017
semafoare cu cronometru

la intersectia ion ratiu cu mircea degeaba sunt semafoare,pt ca tot sunt accidente si de multe ori nu cei tineri ci cei in varsta provoaca aceste accidente si de multe ori tot ei sunt cu gura mare

Andreea
21 septembrie 2017
Utile pentru pietoni

Pietonii prind culoarea rosie a semaforului pentru ca defileaza pe treceri. Si nu ma refer la persoanele varstnice si cu probleme de sanatate..

Răspuns la: Cronometrele au fost foarte utile !
Adăugat de : Sofer tonaj, 21 septembrie 2017
Utile pentru pietoni , in special batrani...stiau daca mai au timp sau nu ! Utile pentru masinile grele , in general utile pentru toata lumea de bun...
Fasole
21 septembrie 2017
Cronometre

Nu cronometrele sunt problema, ci soferii care habar nu au sa conduca si sa respecte regulile in trafic (atit cele impuse, cit si cele de bun-simt). Acum se vede unde s-a ajuns cu atitea permise date pe spagi si cu scoli de soferi care nu fac decit sa ia banii si sa scoata pe banda rulanta adevarate pericole pe sosele. Cind stau si vorbesc la telefon sau se uita aiurea este normal sa piarda semafoarele si apoi sa le forteze - astora poti sa le pui cronometrul si in masina ca tot tembeli sint. Iar chestia cu senzorii, asta este de tot risul - pai voi ati pus senzori la iesirea din Constanta cind traficul care te omoara este in centrul orasului ? Puneti senzori pe Mamaia, Tomis , Ferdinand - acolo este nebunia si aglomeratia! Oras condus de idioti si spagari.

Sofer
21 septembrie 2017
Fara creier

In toata lumea semafoarele cu cronometru sunt folosite pentru ca sunt foarte utile,numai la Constanta s-au trezit astia ca nu sunt bune.Probabil au vreo oferta cu comisionul de rigoare pentru alte semafoare aflate pe stoc de ani de zile.In loc sa se preocupe sa puna si acolo unde nu sunt ei vor sa produca haos,sa le scoata si pe cele care sunt.Niste dementi care urmaresc numai propiile interese.

Pieton
21 septembrie 2017
Galben

Dacă nu vreti cronometre, reintroduceți culoarea GALBENA la mijloc.

Roland
21 septembrie 2017
Degeaba

Pot scrie aici toti soferii cat sunt de eficiente cronometrele, tot cum vor ei vor face. Si chiar sunt eficiente.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.001 secunde