SEBASTIAN GHIȚĂ VA FI EXTRĂDAT

665
1
SEBASTIAN GHIȚĂ VA FI EXTRĂDAT - gggg-1492494886.jpg

Articole recomandate

Ministerul Justiției începe astăzi procedurile de extrădare din Serbia a lui Sebastian Ghiță. Acesta a fost arestat la Belgrad pentru 18 zile.


Poliția din Serbia a precizat luni că arestarea lui Sebastian Ghiță în Belgrad a fost dispusă pentru 18 zile, din data de 14 aprilie. Fostul parlamentar era dat în urmărire prin Interpol și a fost prins săptămâna trecută în capitala sârbă.


Astăzi, autoritățile române încep să trimită documentele necesare extrădării. Sebastian Ghiță va fi extrădat în baza Convenției Europene de extrădare, document comun între România și Serbia.




Pentru început, sunt câteva proceduri interne care se vor desfășura în țară. Ministerul Justiției va primi cel mai probabil astăzi documente importante din partea a trei instituții: de la DNA, de la ICCJ și de la Tribunalul Prahova.


Tribunalul Prahova și Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să trimită două documente prin care să ceară punerea în aplicare a mandatelor de arestare în lipsă, emise la începutul acestui an.


După ce toate documentele vor ajunge la Ministerul Justiției, România va putea începe oficial procedura de extrădare, iar actele vor fi trimise la Belgrad.


În Serbia, fostul deputat mai trebuie să dea explicații și cu privire la actele false pe care le-a folosit. Este foarte posibil ca autoritățile vecine să meargă mai departe cu această anchetă. Rămâne de văzut dacă ancheta în această privință va fi făcută în lipsa lui. Acesta este punctul cheie care stabilește momentul când Sebastian Ghiță va fi adus în România.






Comentează știrea

Murphy
18 aprilie 2017
Anunt de ultima ora !

Tremura toti banditii daca Ghita vine in Rmania ca extradat. El a spus clar ca nu v-a fi pedepsit singur si ca v-a spune tot ce stie, cine si cat a furat, vai, vai, vai, o sa fie jale mare intre hotii Romaniei. Succes, si....zi-ne domnu' Ghita, zi-ne domnu' Ghita, zi-neeee cat mai multe.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4547 secunde