Se scumpește RCA-ul! Transportatorii, proteste vehemente

440
2
Se scumpește RCA-ul! Transportatorii, proteste vehemente - fondtransportatori-1450377040.jpg

Articole de la același autor

Mii de mașini s-au aflat, ieri, în Piața Victoriei din București, iar șoferii au protestat și au cerut reducerea tarifului RCA. Taxi-uri, autobuze, microbuze și camioane au blocat Capitala, mitingul fiind autorizat.

Reprezentanții transportatorilor au cerut explicații de la conducerea Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF), pe care o consideră vinovată de această creștere.

Pe pancartele protestatarilor erau trecute fel și fel de mesaje, precum "Negrițoiu nu uita / DNA-ul te va lua!", "Țiriac și Negrițoi, nu ne mai furați și voi!", "Domnilor guvernanți tehnocrați, ASF e stat în stat?" etc.

În jurul prânzului, reprezentanții protestatarilor au fost invitați la Palatul Victoriei pentru negocieri cu vicepremierul Vasile Dâncu, vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantin, și ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, Victoria-Violeta Alexandru.

În timpul negocierilor, aceștia au cerut revenirea prețurilor pentru asigurarea obligatorie, dar și eliminarea supraaccizei la carburanți. Se pare că, în timpul discuțiilor, Vasile Dâncu a recunoscut că nu este normal ce se întâmplă, dar a susținut că va discuta cu premierul Dacian Cioloș când acesta se va întoarce de la Bruxelles.

"S-au arătat deschiși, însă nu au vrut să semneze nimic. Dâncu a spus că nu semnează nimic până nu vine premierul la negocieri. Sunt foarte dezamăgit, senzația mea e că nimic nu se schimbă în țara asta", a declarat unul dintre liderii protestului.

"Creșterile de taxe din transporturi vor afecta toate celelalte industrii și comerțul, prin creșterea prețurilor, astfel încât va produce o scădere a puterii de cumpărare, ce-i va afecta pe toți românii", a precizat Vasile Ștefănescu, președintele Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

Acesta a adăugat că s-a recurs la această formă de protest pentru a atrage atenția că măsurile luate în ultimul timp afectează atât transportatorii, cât și cetățenii posesori de autovehicule, care vor plăti RCA de aproximativ 1.000 de euro anual, mult peste puterea financiară a românilor. 

Comentează știrea

io
18 decembrie 2015
RCA SCUMP

Trebuie să blocăm să paralizăm toate transporturile si drumurile acum înainte de sărbători ca să fim bagati în seamă altfel ăstia se pișă pe noi cu boltă pentru-că nu suntem uniti

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Noiembrie 2015
Stire din Social : Funcționarii publici ies în stradă
Pagina a fost generata in 0.4516 secunde