Începând cu această săptămână,

Se schimbă Codul Rutier. Amenzi usturătoare pentru șoferii cu copii

2376
28
Se schimbă Codul Rutier. Amenzi usturătoare pentru șoferii cu copii - seschimbacodul-1422804534.jpg

Articole de la același autor

Noul cod rutier va intra în vigoare începând cu data de 6 februarie, printre principalele modificări numărându-se cele referitoare la transportul copiilor în mașină.

Potrivit noilor reguli, copiii sub 12 ani nu pot fi transportați pe scaunele din față. Copiii cu vârste de până la trei ani nu mai pot fi transportați decât în scaune speciale.

"Copiii în vârstă de până la trei ani nu pot fi transportați în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu excepția autovehiculelor destinate transportului public de persoane, precum și a taxiului, dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din față. În aceste situații, transportul se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul auto", se specifică în lege.

De asemenea, copiii cu o înălțime de cel puțin 135 de centimetri trebuie transportați în scaun. "Copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță pentru conducător și pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranță, doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul", se arată în lege.

Copiii cu o înălțime mai mare de 1,35 metri trebuie fixați cu centurile de siguranță în scaunele din spate.

"Copiii cu o înălțime de peste 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță doar dacă poartă centuri de siguranță pentru adulți, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feței, ori dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul", se specifică în Codul Rutier.

Este obligatoriu ca dispozitivele de fixare în scaun să fie omologate și adecvate pentru caracteristicile fizice ale copiilor. Nerespectarea acestor reguli introduse recent va fi sancționată cu până la cinci puncte de amendă, adică 475 lei. 

Comentează știrea

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
io
2 februarie 2015
bani

se da orice lege numai sa se incaseze! "viteza" in oras este de 50 la ora da trebuie sa purtam centura obligatoriu !

nicola
2 februarie 2015
xxxxx

Insfarsit au inteles si autoritatile

ox
2 februarie 2015
@io

si daca apare unu beat cu 100 la ora si-ti omoara copilul, cum e?

Răspuns la: bani
Adăugat de : io, 2 februarie 2015
se da orice lege numai sa se incaseze! "viteza" in oras este de 50 la ora da trebuie sa purtam centura obligatoriu !
coloana vertebrala
2 februarie 2015
bla,bla,bla

sa-mi bag piciorul daca am inteles ceva si sunt mai destept ca ponta.Deci...pana la 3 ani,obligatoriu scaun special pt copii.Buuuun....apoi copii de la 3 ani in sus tot in scaun doar daca au 135 cm pot sta cu centurile de siguranta. Intrebare: daca baiatul meu are 3ani si 3luni si 103 cm mai trebuie sa-i iau scaun sau nu,ca doar fiul lui Gulliver ar fi putut sa aiba 135 la varsta de 3ani. Poate n-am inteles bine...lamuriti-ma, Pace!sau...razboi.

Liviu
3 februarie 2015
Oferte de lucru pentru toti

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

rodica
5 februarie 2015
lucru pentru toti, simplu si repede!

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Laviniu
6 februarie 2015
Operator online. Part time

Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Cereti mai multe detalii la email [email protected]

burdy
8 februarie 2015
Oferta lucru!

Oferta locuri de munca in toate localitatile! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

adi
8 februarie 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected].

Stanciu Adrian
8 februarie 2015
Joc Online

http://www.marketglory.com/strategygame/Parmalat w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) Aș dori să prezinte o sursă de bani accesibilă oricărui utilizator de Internet. Nu te astepta sa castige bani atât de mult încât mâine va pleca la serviciu, dar in timp poate ajunge la zeci sau chiar sute de euro pe lună a face ceva care ne relaxeaza toți : pentru a juca . Câteva clicuri pe partea stângă și site-ul chiar ai terminat treaba. Nu trebuie să-și petreacă ore în fața calculatorului , la doar cateva minute in fiecare zi . - Tu trebuie să dea cel puțin 5 lupte zilnic pentru a vedea profit - Opțiunea de lucru ( venit zilnic ) Simulatorul MarketGlory este un simulator militar economic , politic , social și în care sunteți în stare să converti moneda virtuala in bani reali . Fiecare jucător are posibilitatea de a comunității MarketGlory : munca , înființat societăți , executați guvernul , recomanda trimiteri pentru a obține grade militare și de a construi propria organizație . Drumul spre succes în Piața Glory este personalizat pentru strategia fiecărui jucător nu a comunității Glory Market. Aici nu există nici o limită de timp , unii vor ajunge obiecte de repede și alții mai târziu . Este important să fie prezentă în piață Glorie și să dezvolte ceea ce vă oferă satisfacție în acest joc . Succesul este rezultatul unei activități care se bazează pe acțiune și perseverență . În fiecare domeniu al vieții care cu siguranță nu renunță și de a gestiona toate atinge obiectivele lor . O astfel de succes în Piața Glory vă oferă un venit substanțial în viața reală . Banii nu aduc fericirea , dar numărul lor . 1 euro real, care poate fi retrasla un moment dat , atunci când vei ajunge la 20 de euro. Oricine poate aduce adus zilnic 1-10 euro , dacă aveți răbdare și să se joace amandoi. Pentru mai multe informatii si pentru a va explica pasii care trebuiesc urmati ma puteti contacta din meniul jocului sau la YM stanciuadrian33

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6818 secunde