Se fac angajări în Poliție! Mii de posturi, scoase la concurs

5447
Se fac angajări în Poliție! Mii de posturi, scoase la concurs - esteoficial-1473606128.jpg
În perioada următoare, vor fi scoase la concurs 5.416 posturi pentru funcții în cadrul Poliției Române, Jandarmeriei Române, IGSU, Inspectoratului General pentru Imigrări, precum și în alte structuri, destinate ofițerilor și agenților/subofițerilor, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Dintre cele 5.416 posturi, cele mai multe, respectiv 2.853, sunt destinate Poliției Române, se arată într-un comunicat al reprezentanților MAI. 


"Totodată, vor fi organizate concursuri de angajare în Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum și în alte structuri MAI. Din totalul de posturi scoase la concurs, 1.029 sunt destinate ofițerilor și 4.387 agenților/subofițerilor. De asemenea, 1.396 funcții sunt destinate încadrării de specialiști a căror pregătire de bază nu poate fi asigurată de către școlile MAI", se notează în informarea instituției. 


Reprezentanții MAI susțin că este necesară această încadrare întrucât deficitul de personal este de aproximativ 17.500 de funcții. Potrivit sursei citate, deficitul de angajați din cadrul structurilor MAI se menține pentru că ieșirile din sistem au fost, în ultimele luni, cuprinse între 500 și 1.000 de angajați. De la începutul anului, 8.026 de angajați și-au încetat raporturile de muncă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3275 secunde