SCHIMBĂRI PE STRĂZILE CONSTANȚEI. Unde vor fi amplasate noile SENSURI UNICE și SENSURI GIRATORII

3229
23
SCHIMBĂRI PE STRĂZILE CONSTANȚEI. Unde vor fi amplasate noile SENSURI UNICE și SENSURI GIRATORII - sensgiratoriu-1378658909.jpg

Articole de la același autor

Printre sursele constante de nervi în traficul constănțean, probabil că mulți șoferi ar indica, pe lângă lipsa locurilor de parcare, și felul în care evoluează fluența traficului rutier. Din acest motiv, rutieriștii constănțeni spun că acest oraș are mare nevoie de sensuri unice, dar și de sensuri giratorii, în loc de semafoare. 

Necesitatea străzilor cu sens unic, menite să fluidizeze traficul rutier, sunt înțelese din plin de polițiștii rutieri constănțeni. Aceștia sunt de părere că pe majoritatea străzilor din cartierele constănțene ar trebui instituite sensuri unice, pentru că, în primul rând, se suplimentează numărul locurilor de parcare și așa precar și, pe de altă parte, se vor reduce numărul de evenimente rutiere.

Pe de altă parte, rutieriștii spun că în locul semafoarelor din municipiul Constanța ar fi mai indicate sensurile giratorii, din mai multe puncte de vedere, printre care haosul provocat de defectarea semafoarelor.

Sensuri unice în Faleză Nord, Coiciu și Piața Chiliei

Polițiștii rutieri sunt de părere că este necesar a se institui noi sensuri unice pentru decongestionarea traficului rutier și așa încărcat.

"Constanța are un mare avantaj. Avem cartiere cu foarte multe străzi paralele și perpendiculare, cum ar fi Piața Chiliei, Kilometrul 4-5, Faleză Nord, Coiciu, cartiere care au străzi cu o singură bandă de circulație, în care sunt multe case, iar fiecare persoană își lasă mașina în fața casei. Având mașini parcate, două vehicule venind din sensuri opuse nu vor putea trece. Avem conflicte între șoferi, nervi, cozi. Soluția ar fi instituirea de sensuri unice pe aceste străduțe, în care una dintre cele două benzi să fie destinată traficului, iar cealaltă amenajării de locuri de parcare, de preferabil în unghi oblic, pentru a avea un număr mai mare de locuri. Pentru instituirea de sensuri unice, Primăria face un studiu de trafic și propune Serviciului Rutier avizarea soluțiilor găsite", precizează Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Sensuri giratorii în mai multe intersecții din Constanța

În municipiul Constanța, se vor construi mai multe sensuri giratorii, care vor ajuta la fluența traficului rutier și la reducerea timpului de așteptare al șoferilor.

"Semafoarele nu mai sunt o opțiune. Acestea sunt bune doar când valorile de trafic sunt mari. Atunci când se defectează un semafor, în intersecția respectivă este haos. În plus, la semafoare avem o problemă cu accidentele rutiere, există discuții cum că ambele mașini se deplasau pe culoarea verde a semaforului. În toate aceste situații, cu sensurile giratorii se rezolvă problemele. Urmează a se institui sensuri giratorii la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Ștefăniță Vodă, bulevardul Aurel Vlaicu cu strada Nicolae Filimon, la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Dispensarului și în Piața Brotăcei", afirmă polițistul.

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
alex_ct
9 septembrie 2013
Sens giratoriu

Cred ca neaparat si de urgenta trebuie facut un sens giratoriu la intersectia str. Stefanita Voda cu b-dul Aurel Vlaicu ( in dreptul oborului duminical ).

revoltat
9 septembrie 2013
de 7 ani

va scriu ca e nevoie de sens giratoriu si la intersectia Aurel Vlaicu/Cumpenii si fluierati a paguba... semaforul ala se strica mereu, intersectia e prea mare pentru timpii alocati, convoiele de masini intrate in intersectie blocheaza accesul altora si dupa ce expira timpul primelor... e un haos!

Autobuzul 51
9 septembrie 2013
trafic ca la balamuc

Un sens unic cred ca ar fi necesar pe directia Eliberarii cand vii de la Casa de Cultura de la "rusi" spre "camp", cu intoarcere pe IL Caragiale...parerea mea!

Mihai
9 septembrie 2013
Strada Unirii

Trebuie sa se reabiliteze cumva strada Unirii,trotuarele un pic ingustate,sa se faca o banda de parcare,iar pe trotuare sa nu mai fie parcate masini.E foarte greu de circulat ca pietoni,mergem mai mult pe strada,sunt multi copii care merg la scoala,persoane cu carucioare.Iar la intersectia Unirii cu Zorelelor sa fie puse niste limitatoare de viteza la cei care au cedeaza trecerea,astfel nu vor mai fi accidente.La doua zile aproximativ sunt coliziuni in aceasta intersectie.

FONDURI UE
9 septembrie 2013
E sansa TA

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

ct
9 septembrie 2013
daaa

La brotacei acolo trebuie neaaparat un sens. E haos mai tot timpul acolo

Flo
9 septembrie 2013
Sens giratoriu

Ar mai trebui un sens giratoriu facut si la intersectia Soveja cu Chiliei, e destul loc si sunt si multe evenimente rutiere acolo .

ct x
9 septembrie 2013
pt. sens giratoriu

ati uitat intersectia Str. Nicolae Iorga cu B-dul Al. Lapusneanu !!! acolo chiar este nevoie de un sens giratoriu

anonim
9 septembrie 2013
de acord

la intersectia fulgerului cu dezrobirii trebuie un sens girotoriu.mai ales cind este ora de virf nu poti sa iesi de pe fulgerului

!!!
9 septembrie 2013
!!!

Si unul la RAR .....Ca iesi de acolo si trebuie sa mergi 3 km ca sa intrii in Cta....Plus ca acolo sunt o gramada de firme....

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8532 secunde