SCHIMBĂRI IMPORTANTE ÎN NOUA LEGE RCA! TREBUIE SĂ PREDAȚI PLĂCUȚELE DE ÎNMATRICULARE!

3228
2
SCHIMBĂRI IMPORTANTE ÎN NOUA LEGE RCA! TREBUIE SĂ PREDAȚI PLĂCUȚELE DE ÎNMATRICULARE! - asigurarerca1454602240-1499318129.jpg

Articole recomandate

Dacă vor alege să suspende contractul de RCA pe perioada cât e suspendat dreptul de circulație al mașinii sau cât e imobilizată, șoferii vor trebui să predea și plăcuțele de înmatriculare, după cum prevede noul cadru legal al asigurărilor pentru răspundere civilă auto (RCA).



Parlamentarii au votat un alt cadru legal al RCA, unul care înlocuiește total OUG nr. 54/2016 și care modifică destul de multe aspecte importante.


E vorba despre o consecință a suspendării contractului de RCA. În noua lege, care va intra în vigoare pe 12 iulie, scrie că, în urma suspendării contractului, plăcuțele de înmatriculare/înregistrare trebuie predate obligatoriu autorității care le-a eliberat.

În continuare, contractul va putea fi suspendat dacă: se suspendă dreptul de circulație al mașinii sau mașina e imobilizată.

"Contractul RCA poate fi suspendat la cererea asiguratului care a încheiat un contract RCA pe perioada suspendării dreptului de circulație al vehiculului conform prevederilor legale sau pe perioada imobilizării vehiculului, cu obligația depunerii plăcuțelor de înmatriculare/înregistrare la autoritatea care le-a eliberat", potrivit Legii nr. 132/2017, arată avocatnet.

Conform textului, contractul nu trebuie suspendat obligatoriu, dar e preferabil pentru a nu mai plăti banii pe asigurare. Lucrurile stau la fel și în prezent, dar această obligația de predare a plăcuțelor nu există acum.

"Asiguratul are obligația ca, pe toată durata suspendării contractului RCA, să imobilizeze vehiculul într-un spațiu privat, în afara domeniului public. Neîndeplinirea acestei obligații este asimilată cu încălcarea obligației de asigurare și neîndeplinirea obligației de a depune plăcuțele de înmatriculare și se sancționează contravențional", mai scrie în lege.



Comentează știrea

Constantean
6 iulie 2017
numai..

..legii aiurea si abuzive.Firma de asigurare este una privata,o societate comerciala.Placutele sunt elberate de o instutie de stat...cum naiba din cauza unu contract privat esti obligat sa dai placutele inapoi la stat ?

No Name
6 iulie 2017
Aiurea rau de tot !

Asiiguratul are obligația ca, pe toată durata suspendării contractului RCA, să imobilizeze vehiculul într-un spațiu privat, în afara domeniului public. Haaaa...pai daca-i un amarat care locuieste la bloc, de unde sa ia spatiul privat, de la Videanu, de la Basescu, de la alti moguli, care au cate 7 locuinte si bani in cont de metrii cubi ? Mai legiuitorule care esti bogat si ai spatii private, ia mai gandeste-te si la saraci, unde lasa masina ? In fata blocului pentru ca el atata are, a muncit toata viata, are o pensie de kkt si isi duce zilele vai de mama lui ...Voi cand dati legi va ganditi numai la voi bogatanii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0927 secunde