SCHIMBĂRI. Ce noutăți vă așteaptă la eliberarea permisului auto

1733

Articole de la același autor

Sistemul național evidență a permiselor de conducere este în plin proces de modernizare, iar Constanța și Teleorman sunt județele pilot unde va fi probat, pentru următoarele două săptămâni, noul soft. 


Constănțenii care vor să obțină permisul auto sunt anunțați că astăzi și luni, 22 octombrie, nu vor putea susține proba teoretică a examinării, în aceste zile fiind puse în funcțiune noile aplicații ale sistemului național de emitere și evidență a permiselor auto. 

"În perioada 19 - 22 octombrie, vor fi instalate noile aplicații care vor crește operativitatea și vor simplifica procedurile pentru ob-ținerea sau pre-schimbarea permiselor auto. De aceea, în perioada amintită, nu vor fi susținute exame-nele teoretice, iar permise auto sau dovezi înlocuitoare vom elibera doar dacă au fost emise până joi, 18 octom-brie", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Romeo Tecău, șe-ful Serviciului Înmatriculări și Per-mise Auto Constanța.

În schimb, activitatea de examinare la proba practică se va derula conform programărilor.

De menționat că serviciile specializate din județul nostru și din Teleorman sunt primele din țară unde se va lucra pe noile aplicații, înainte de a fi implementate la nivelul întregii țări.

Nu se va mai sta la coadă!

După acest inconvenient de două zile, noul soft va duce la simplificarea procedurilor pentru obținerea unui permis și creșterea operativității.

"Nu va mai fi nevoie ca solicitanții să procure cereri pentru preschimbarea permisului, de exemplu, și să le completeze. Acestea vor fi completate direct la ghișeu, în sistem informatic, și vor fi semnate de solicitant după ce le va fi atașată și o fotografie. De asemenea, va crește operativitatea și, de exemplu, dovezile care înlocuiesc permisele auto vor fi eliberate în aproximativ două - trei minute și nu o oră sau două, cum durează acum. În prezent, datele sunt introduse într-o bază locală și trebuie să așteptăm validarea datelor, înainte de a fi preluate în baza generală. Odată cu implementarea noilor aplicații, vom lucra direct în baza națională", a adăugat comisarul șef Romeo Tecău.

Din 2013, taxa pentru permisul auto se va plăti la ghișeu

Un alt beneficiu al modernizării sistemului național de emitere și evidență a permiselor de conducere va fi faptul că taxele aferente eliberării permiselor vor putea fi încasate direct la ghișee.

"Acesta este al treilea pas și va fi implementat începând de anul viitor. Astfel, solicitanții nu vor mai trebui să meargă la CEC sau BCR și să vină cu chitanța, ci vor putea să achite taxele direct la ghișeu, când vin cu cererea. De asemenea, din 2013, și taxele pentru certificatele de înmatriculare vor putea fi achitate tot la ghișee. Noi considerăm că pașii care se fac în ultimul timp - începând cu tipărirea și apoi trimiterea permiselor auto prin poștă solicitanților, continuând cu facilitarea accesului la baza de date și achitarea taxelor la ghișee vin în sprijinul solicitanților și ușurării activității funcționarilor", a completat comisarul șef Romeo Tecău.

De menționat că, în perioada următoare, sistemul național de emitere și evidență a permiselor de conducere va fi legat de baza de date a Poliției Române, astfel încât persoanele urmărite vor putea fi depistate atunci când se vor prezenta pentru solicitarea sau preschimbarea permisului de conducere. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6962 secunde