Scene dramatice în Constanța. Pietoni striviți sub roțile mașinilor!

3647
2
Scene dramatice în Constanța. Pietoni striviți sub roțile mașinilor! - fondscenedramaticepietoni-1414606035.jpg

Articole de la același autor

În general, pietonii trec prin locuri nepermise, trec pe culoarea roșie a semaforului pietonal sau aleargă pe trecerea de pietoni. În fiecare dintre aceste cazuri, se pot produce adevărate tragedii. Mulți pietoni merg pe principiul "el este șofer, trebuie să mă ferească". Din nefericire pentru ei, odată ce ajung în spital cu picioarele rupte, nu prea mai contează a cui este vina.

Din datele furnizate de reprezentanții Serviciului Rutier Constanța, aflăm faptul că numărul accidentelor rutiere produse pe trecerile de pietoni a scăzut. Alarmant este faptul că numărul accidentelor care se produc din cauza pietonilor care traversează prin loc nepermis a crescut față de anii precedenți. Nu mai puțin de 15 persoane și-au pierdut viața, anul acesta, pentru că au traversat strada la voia întâmplării.

"De la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrate 111 acci-dente rutiere produse pe marcajele pietonale, soldate cu o persoană decedată, 14 persoane rănite grav și alte 108 rănite ușor. În aceeași perioadă, s-au înregistrat 235 de accidente ca urmare a traversării pietonilor prin loc nepermis, soldate cu 15 persoane decedate, 25 de persoane rănite grav și alte 204 rănite ușor", precizează, pentru Cuget Liber, Cristina Vasile, purtător de cuvânt al Serviciului Rutier (SR) Constanța.

Vina aparține ambilor participanți la trafic

Vinovații pentru incidentele rutiere sunt, în mod cert, atât pietonii, cât și șoferii. Unii pietoni se grăbesc, sunt obosiți, iar alții, sub influența alcoolului. Oricare dintre acești factori contribuie la apariția unor situații periculoase. Pe de altă parte, șoferii au partea lor de vină, deoarece se urcă băuți la volan, se deplasează cu viteză sau au un stil de conducere agresiv. Pentru ambele cazuri, polițiștii de la Rutieră acționează în permanență pentru combaterea indisciplinei și aplică sancțiuni, acolo unde este cazul.

Rutieriștii au constatat și au evaluat atât comportamentul șoferilor, cât și al pietonilor în trafic. "Traversarea neregulamentară a pietonilor este printre primele cauze de accidente rutiere, având în vedere că există multă indisciplină în trafic", a declarat inspectorul principal George Munteanu, șeful Biroului Accidente din cadrul SR Constanța.

Comentează știrea

mari
30 octombrie 2014
Ocazie!

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

admirator
30 octombrie 2014
ai dreaci pietoni...

dar aia calcati pe zebra cum fac? dar aia omorati de masini conduse de "atacati la inima, creiere si alte bazaconii"cum e? De ce nu spuneti ca orasul a cazut prada vitezomanilor? In fond, legea ii obliga pe toti soferii sa conduca preventiv, in limita evitarii oricarui accident! Sau penalii din Parlament au schimbat legile?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7083 secunde