Scapă cine poate… 11 constănțeni au murit. Cine urmează?

8549
13

Articole de la același autor

Nervi întinși la maxim, amenzi și un tânăr supărat foc pe polițiști căruia i s-au "montat" cătușele - cam așa se poate descrie ziua de ieri pe strada Theodor Burada din municipiul Constanța. Rutieriștii constănțeni au început o acțiune pentru depistarea și sancționarea pietonilor care traversează prin loc nepermis. 


Polițiștii Serviciului Rutier Con-stanța acționează, până duminică, pentru "cumințirea" celor care tra-versează strada prin loc nepermis. Acțiunea a început de dimineață, iar alături de rutieriști au fost prezenți și polițiști de la Comparti- mentul Prevenire, care le-au înmânat cetățenilor prezenți în zonă pliante despre urmările accidentelor rutiere. 


A fost "felicitat" cu două amenzi  
Activitatea s-a desfășurat normal până la un anumit punct, în care un tânăr nervos pe oamenii legii a traversat strada de mai multe ori, așteptând parcă să fie sancționat. În momentul în care a fost oprit și i s-a cerut să se legiti-meze, individul a început să-i înjure și să-i amenințe pe polițiști. Fără să stea pe gânduri, agentul Cristian Moagher l-a imobilizat pe tânărul care considera că trece strada pe unde dorește și "le arată lor că nu au ce să-i facă". Individul s-a ales cu cătușele puse și a fost condus la sediul Poliției, unde s-a ales cu două amenzi, una pentru traversare neregulamentară, în valoare de 180 lei și una pentru tulburarea liniștii publice, în valoare de 200 lei. Scenele s-au petrecut sub privirile a zeci de cetățeni care treceau prin zonă și care au avut păreri împărțite în ceea ce privește acțiunea oamenilor legii. În timp ce unii aplaudau iniția-tiva și îi felicitau pe polițiști, fiind de părere că astfel de acțiuni ar trebui făcute zilnic, alții îi blamau, spunând că ar trebui să facă lucruri mai folositoare decât să stea la "japcă". Asta în condițiile în care majoritatea persoanelor amendate nici nu s-au sinchisit să meargă câțiva zeci de metri până la trecerea de pietoni, ci au ales să-i sfideze, practic pe polițiști, traversând prin loc nepermis chiar în fața acestora. 


Cifre macabre 
Sute de persoane au ajuns la spital, de la începutul anului, după ce au traversat neregulamentar și au fost luați pe capote de mașini. Pentru alți 11 nu s-a mai putut face nimic. Polițiștii rutieri au oprit zeci de persoane pe stradă, ieri, și le-au arătat poze de la accidente rutiere mortale, în care persoanele care au traversat prin loc ne-permis și-au pierdut viața. "De la începutul anului și până în prezent s-au produs 177 de accidente rutiere din vina pietonilor care au traversat prin loc nepermis, soldate cu 11 persoane decedate, 19 rănite grav și alte 154 rănite ușor", a precizat Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța. 


Hai că poate merge! 
Puțini dintre cei prinși pe picior greșit și-au recunoscut vina, mai toți încercând, prin diferite mij-loace, să scape basma curată. Este și cazul unui domn care traversa nestingherit în brațe cu un copil mic, deși i-a observat pe rutieriști. Domnul a fost extrem de nervos și a refuzat categoric să stea de vorbă cu polițiștii. Aceștia din urmă, însă, nu s-au lăsat înduplecați. "Și dacă am traversat strada ce? Eram cu copilul, haideți, lăsați-mă să plec", le-a transmis bărbatul oamenilor legii, fără succes însă. O altă domnișoară a trecut strada prin loc nepermis exact prin fața polițiștilor, invocând faptul că…mergea cu privirea în pământ și nu i-a observat. Majoritatea pietonilor amendați au fost extrem de supărați și nu au înțeles de ce li se întâmplă tocmai lor așa ceva. Ba mai mult, câteva persoane le-au atras atenția rutieriștilor cu privire la mașinile parcate și chiar le-au cerut să amplaseze treceri de pietoni pentru a nu încălca legea. 


Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
28 august 2014
pai, da, pietonii sunt de vina

pentru accidentele de circulatie... Aia mai saraci sunt tapii ispasitori intotdeauna. De ce nu va legati de vitezomani? Sunt stabi si beizadele? Se p...a pe politisti cu bolta? De ce nu faceti alte treceri de pietoni? Daca oamenii trec prin alte parti, inseamna ca e mai comoda trecerea respectiva. De ce nu faceti treceri de pietoni mai dese? De ce nu montati limitatoarele de viteza? De ce nu faceti pasaje subterane, in zonele aglomerate? Dati banii la fufele din Mamaia? Se impune o precizare: pietonii treceau strada plina de masini sau cand treceau ei, strada era goala? In al doilea caz, nu au incalcat nici o lege. Nefiind trafic, nu aveau ce deranja si legile nu se aplica... Este ridicol sa NU treci strada -in afara zebrei- cand nu sunt masini pe tronsonul respectiv... Legile reglementeaza circulatia autovehiculelor! Cand nu e circulatie, legile nu functioneaza. Sau asa ar trebui. Altfel, ne veti pune sa salutam basca de politist sau a lui Mazare, cand ei nu sunt de fata. Atentie! Abuzul legislativ e foarte usor de facut!

Un cititor
28 august 2014
Daca prostia ar durea...

Dar abuzul de prostie este valabil in cazul tau? Te "pricepi" la toate si postezi tampenii cat cuprinde! Esti "dus" fratioare, ai nevoie de un consult de specialitate, poate te ajuta si cu paranoia. Macar incearca!

Răspuns la: pai, da, pietonii sunt de vina
Adăugat de : admirator, 28 august 2014
pentru accidentele de circulatie... Aia mai saraci sunt tapii ispasitori intotdeauna. De ce nu va legati de vitezomani? Sunt stabi si beizadele? Se...
cititor
28 august 2014
raspuns la nr.1

Prietene,codul rutier reglementeaza circulatia vehiculelor,autovehicolelor ,a pietonilor si chiar a turmelor de animale. Chiar daca nu ai permis de conducere ar trebui sa stii pe unde se traverseaza strada,acest lucru se invata inca de la gradinita.Sa inteleg ca exista beizadele cu masini si beizadele pietoni care pot traversa pe unde ''vrea'' muschii lor ? Pt.ca lucrurile sa functioneze corect trebuie sa ne respectam reciproc .

admirator
28 august 2014
uite cu cine fac armata!

Mai desteptilor si sanatosilor, Codul rutier reglemteaza circulatia.... lalala. Bun. Si daca strada e goala, ce plm reglementeaza? Asta e chestie de logica, nu de specialitate in circulatie. Si.. oricum, toti circulam pe drumuri publice, nu? Se presupune ca mai stim si noi cate ceva... Dar voi sunteti profesionisti noi, scosi la mita si plagiat. Daca vi se da sa ginditi ceva, sunteti in pom. Nu stiti nici pe felia voastra, ce sa mai zicem de alte probleme. Chiar si aia care n-ati dat mita, ati avut examene cu grila. Trebuia sa alegeti din cateva raspunsuri... Adica pica para malaiata in gura lui Natafleata! Ba gugustiucilor, filozofia este mama stiintelor si reglementeaza discursul tuturor problemelor teoretice si practice. Voi sunteti filozofi? Atunci stati in bancutele voastre si cereti filozofilor sa va lumineze. Si fiti atenti, tovarasi militiano-securei: puneti pomii numai cu verdele-n sus! (Romania e singura tara din lume unde cunostintele generale sunt hulite de popindaii plagiatotri care nu stiu nici cum ii cheama cu buletinul in mina! De asta suntem asa cum suntem. Condusi de tupeisti prosti!) V-a dat ordin plagiatorul sef sa faceti norma la amenzi?

admirator
28 august 2014
si oricum,

mai ... telingentilor, mai sunt si alte propuneri in atitudinea mea. Le-ati vazut? Nu va convin? mde... adeptii vitezomanilor lui Hitler de Constanta! Sariti cu jignirile impotriva celor care nu vi se subordoneaza. Ba mai si arata ca abuzati sau sunteti prosti!

admirator
28 august 2014
stiti care e unitatea de masura a prostiei?

"tzianul". Deci un mili-tian este... urmasii lor nu-s mai destepti! Cum sa dai amenda unui pieton care traverseaza strada prin loc nemarcat, daca strada e goala? !!!!!!!!!!!!

George
28 august 2014
La cat mai multe

Cat mai multe actiuni de genul asta sper sa vad . Nu numai pt pietoni si pt soferi, controale in trafic in fiecare zi. Pacat ca avem legi permisive. Si admirator...vai de tine prietene...auzi ce idiot, sosea libera....dar de fapt ce ma mir....bacul cand il iei?

Zzzzz
28 august 2014
Intrebare

Poti sa o sugi fără sau uzi ???Te-n gura de retardat.

Răspuns la: uite cu cine fac armata!
Adăugat de : admirator, 28 august 2014
Mai desteptilor si sanatosilor, Codul rutier reglemteaza circulatia.... lalala. Bun. Si daca strada e goala, ce plm reglementeaza? Asta e chestie de...
admirator
28 august 2014
hahahaha

monstruasa coalitie a vitezomanilor mazaristi, neofascisti, aculturati si handicapati mintali, impotriva glasului ratiunii! ti-o suge ma-ta, ma! iar George... tu stii soselele noastre aglomerate tot timpul? Daca te vei duce in cel mai aglomerat punct din Cta, la ora de varf, vei obsesrva ca pina si acolo apar momente de vid de circulatie... Cand nu ai nici o masina in miscare. Deci nu ai circulatie... ce sa mai vorbim de alte zone... Dar nu ganditi, sa nu vi se rupa ceva! bai astia cu sindrom Down, cand va carati de la putere? de ajuns cu examenele voastre plagiate, cumparate! Jos clica vitezomanilor securisto-comunisti, mazaristi din Constanta! Daca vreti sa mi-o sugeti, faceti cerere la primarie! Nu puteti decat cu avizul ei si stampila! In frunte cu primarele! Pina atunci, vedeti cum e cu amenda pietonilor ce trec prin spatii nepermise, cand nu e circualtie! Legea are o problema... si voi nu sunteti capabili s-o sesizati! Papagali in papucii statului!

cetatean
28 august 2014
oligofreni la volan

voi politistii( bine facea VACANTA MARE ca va parodia ,)amendati pietonii ca nu traverseaza pe la trecere de frica ,ca pe trecere se intampla cele mai multe accidente ,pe trecere MOR OAMENII NEVINOVATI DIN CAUZA ratatilor si handicapatilor de la volan ..Luati masuri cu soferii ,dar criminalii care lovesc oamenii pe trecere sunt liberi .STATI IN ZONSA TRECERILOR DE PIETONI SA vedeti cum unii putoii de 20 de ani si nu numai in apropierea trecerilor desi oamenii sunt pe trecere nu au nici o intentie sa reduca viteza si trec cu viteza luminii nici macar cu 50 km la ora ,ca sa nu mai zoic de o retarda cracanata care pe bul .tomis desi oamenii pe trecere a accelerat ,s-au oprit oamenii pe trecere sa-i dea cucoanei cracanate prioritate ca sa parcheze masina 20 de metri mai in fata: . SI asa politia acestor personalitati ,genii nu le face nimic ,imi venea mie sa ma duc sa-i dau un croseu ,asa preventiv ca sa invete sa respecte pe viitor pietonul dar tot eu as fi fost vinovata ca am agresat o jigodie .

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6338 secunde