Scandalul șpăgii de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral. Fost director, trimis în judecată

274
Scandalul șpăgii de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral. Fost director, trimis în judecată - scandalulspagii-1490717525.jpg
Marian Mitrea, fost director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, a fost trimis în judecată de către DNA Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită. 


Potrivit anchetatorilor, în perioada martie - aprilie 2010, Marian Mitrea, în calitate de director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, a pretins de la reprezentanții unei societăți comerciale un procentaj de 8% din sumele pe care respectiva societate urma să le încaseze de la Direcția Apelor Dobrogea Litoral, din cele trei contracte de execuție lucrări aflate în curs de derulare. 


Banii, reprezentând echivalentul sumei de 3.630.392 lei, au fost pretinși de inculpat pentru a nu le crea oamenilor de afaceri probleme în derularea contractelor și pentru efectuarea la timp a plăților. Valoarea cumulată a celor trei contracte încheiate de societatea respectivă cu Direcția Apelor Dobrogea Litoral a fost în valoare totală de 90.415.021 lei fără TVA. 


Pentru a disimula banii reprezentând obiectul mitei, în perioada aprilie - mai 2010, reprezentații societății beneficiare a contractelor au virat unei alte firme, în șase tranșe, suma de 421.141 lei, ca urmare a înțelegerii prealabile dintre Marian Mitrea și admi-nistratorul societății. Ulterior, până la sfârșitul anului 2010 și după plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat, Marian Mitrea a primit efectiv de la administratorul firmei respective, în 4-5 tranșe, suma de 240.000 lei. 


În perioada iunie 2010 - ia-nuarie 2012, în aceeași modalitate și în derularea acelorași trei contracte, Marian Mitrea a primit de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale, prin inter-mediul unei alte firme, în mai multe tranșe, suma de 135.000 lei. Mita era luată în diverse locuri stabilite de fostul director, precum în sediile unor societăți comerciale sau la domiciliul unei rude. 


În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi asupra sumei de 375.000 lei depusă la o unitate bancară pe numele inculpatului Marian Mitrea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Pâinea îngrașă: mit sau adevăr?
Luni, 06 August 2012
Stire din Monden : Mituri despre sex și relații
Miercuri, 07 Martie 2012
Stire din Monden : Cele mai mari mituri despre sex
Marţi, 24 Ianuarie 2012
Stire din Monden : 5 mituri despre sex...demontate
Pagina a fost generata in 0.4161 secunde