Scandal în tagma robelor

3164
3
Scandal în tagma robelor - tribunalgf51-1323893893.jpg

Articole de la același autor

De ani buni se duc lupte în instanțele de judecată din toată România între barourile tradiționale și cele așa-zis Constituționale. Sute de absolvenți de Drept din toată țara care nu au agreat forma cunoscută de zeci de ani a avocaturii au invocat ba că în barouri se intră pe interese, ba că examenele ar fi trucate.

De partea cealaltă, avocații cu vechime și reputații fără cusur au afirmat, mereu, că, de fapt, astfel de "personaje" fug, în realitate, de examenele dure și la care trebuie să demonstrezi că știi, într-adevăr, carte.
Această situație a durat ani și ani de zile, cu acuzații de-o parte și de alta, instanțele de judecată dând, la rândul lor, sentințe asupra cărora planau numeroase semne de întrebare.
Cu acele frânturi de dreptate în buzunar, acești așa-ziși avocați au mers în sălile de judecată, au reprezentat la Poliție ori Parchet persoane certate cu legea.
Într-un final, potrivit conducerii Baroului Constanța, au fost emise sentințe judecătorești, definitive și irevocabile, prin care astfel de barouri sunt declarate ilegale. "Inclusiv CEDO și-a spus părerea vizavi de acest lucru", ne-a declarat, ieri, avocatul Apostol Armeanu. Decanul Baroului Constanța, avocat Gabriel Grigore, spune că astfel de avocați nu au ce căuta în sala de judecată ori la Poliție sau Parchet. "Dacă aceștia reprezintă un individ în cazul unei propuneri de arestare preventivă, aceasta ar putea fi lovită de nulitate", spune avocatul Gabriel Grigore, ceea ce ar putea reprezenta un lucru foarte grav, mai ales dacă este vorba de infracțiuni care aduc atingere vieții.
Pentru că printre avocații constănțeni s-au infiltrat astfel de personaje, conducerea Baroului Constanța a decis să acționeze în consecință, și să depună plângeri penale pe numele lor.
Prin urmare, Baroul Constanța va depune plângeri la Parchet pe numele Rodicăi Iacob și a lui Osman Enghin, cunoscuți ca "activând" sub titulatura așa-ziselor Barouri Constituționale.
Avocatul Apostol Armeanu ne-a declarat că acești avocați sunt "total clandestini". Ei vor fi acuzați de exercitarea profesiei fără autorizație, spune conducerea Baroului Constanța.
Rămâne de văzut ce soluție va da Parchetul și ce se va întâmpla, în continuare, cu acești așa-ziși avocați.
Cei care au dubii în ceea ce privește activitatea avocatului care-i reprezintă interesele nu trebuie decât să verifice listele oficiale cu apărătorii care fac parte din Baroul Constanța, ce se află pe site-ul acestuia.



Comentează știrea

ana
15 decembrie 2011
cedo

Solutia CEDO este tocmai inversa: Baroul Constitutional este legal. Pe de alta parte si instantele nationale au dat solutii de NUP in toate cazurile de acest gen. Pentru o documentare mai exacta, de la sursa, cereti solutiile Parchetului d.p.l.Tribunalul C-ta,la plangerile formulate de Baroul Traditional si veti constata ca toate sunt de NUP-pt exercitarea unei profesii fara autorizatie. Oare are nevoie Baroul Traditional C-ta de reclama? De ce clientii ii aleg pe cei de la Baroul Constitutional? Poate pt ca sunt mai bine pregatiti, poate ca au onorarii numai la vedere, poate...

Av. Osman Enghin
15 decembrie 2011
Oare asa sa fie ??

Interesanta pozitia Baroului Constanta. Oare prima solutie de scoatere de sub urmarire penala din dosarul 947/P/2009 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta nu i-a linistit ? La data de 06 septembrie 2010 Procurorul Sef Sectie Zarafina Puiu a dispus scoaterea mea de sub urmarire penala pentru ca : 1. Invinuitul a dobandit calitatea de avocat in conditiile legii 51/1995 modificata , fiind inscris in Tabloul avocatilor . 2. Practica constanta in materie este ca exercitarea profesiei de avocat de catre persoanele ce fac parte din "Baroul (generic numit)Constitutional Roman " s-a facut in conditiile existentei unei hotaraari judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a permis infiintarea acestui barou din care face parte si invinuitul OSMAN ENGHIN. 3. Pe cale de consecinta , avand in vedere si practia judiciara in materie , se constata ca invinuitul OSMAN ENGHIN a fost admis si inscris cu respectarea criteriilor de admitere in Uniunea Nationala a Barourilor din Romania cu respectarea criteriilor legale de admitere (acte studii , examen , juramant) iar decizia de inscriere ca avocat s-a emis in baza legii 51/1995. Acum cateva luni au mai amenintat ca vor face plangere penala impotriva mea insa ... a ramas fara niciun rezultat comunicatul de presa. Daca este nevoie le pun la dispozitie si rezolutia procurorului. Eu ii invit si pe ei si pe toti cei care se considera prejudiciati sa formuleze plangeri.

Ion
26 ianuarie 2013
Oare asa sa fie ??

bravo ! nu vă lăsati călcati în picioare de alte interese! un stat de drept cum se pretinde a fi România, poate avea mai multe barouri! Cine-i mai bun se va vedea.Succes deplin Baroului Constitutional !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4544 secunde