Sărbători în siguranță! Sfaturile polițiștilor pentru a nu avea bătăi de cap

783
Sărbători în siguranță! Sfaturile polițiștilor pentru a nu avea bătăi de cap - sarbatoriinsiguranta-1482424308.jpg
Pentru a avea sărbători fără evenimente negative, polițiștii vă recomandă să țineți cont de o serie de sfaturi și să aveți grijă la… colindători. 


Specific Sărbătorilor de Crăciun este obiceiul colindatului, însă nu toți cei care vin la ușa dumneavoastră au gânduri bune. Oamenii legii vă recomandă să vă feriți de persoanele care nu prezintă încredere și totodată să învățați și copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveți în grijă să nu deschidă necunoscuților.


"Nu lăsați ușile apartamentelor sau porțile caselor neasigurate. Dacă aveți musafiri și este veselie și zgomot în casă, s-ar putea să nu auziți eventualii intruși care încearcă ușile de acces, luând de pe holurile locuințelor ce prind la îndemână, haine sau poșete. Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau celor pe care le primiți în casă!", recomandă polițiștii. 


cazul în care vă pregătiți să plecați în vacanță, sub nicio formă nu trebuie să lăsați cheile apartamentului sub preș sau în cutia de scrisori și nici să lăsați în ușă bilete care să dezvăluie acest lucru. Este bine ca, împreună cu vecinii, să stabiliți un sistem de supraveghere atunci când lipsiți de acasă, în mod special în nopțile de Crăciun și Revelion!


În locurile publice, polițiștii vă recomandă să nu afișați ostentativ bunurile de valoare și să evitați să intrați în discuție cu necunoscuții care vă abordează pentru diferite acte de caritate, întrucât aceștia ar putea fi escroci, al căror scop este acela de a vă înșela. 


La cumpărături, oamenii legii transmit cetățenilor că portmoneul nu se așează niciodată la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor. Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației;


"Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de chilipiruri, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârșirea unor infracțiuni. 


De asemenea, nu vă lăsați copiii nesupravegheați. Dacă observați lipsa copilului, anunțați imediat agentul de pază al magazinului respectiv și chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau sunați la numărul de urgență 112", vă mai recomandă oamenii legii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5132 secunde