Săptămâna și accidentul! Unde vor constănțenii noi sensuri giratorii

999
3
Săptămâna și accidentul! Unde vor constănțenii noi sensuri giratorii - ideisensuri1-1457030348.jpg

Articole de la același autor

Primarul interimar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat, prin intermediul ziarului "Cuget Liber", mai multe modificări importante ce vor avea loc în acest an în oraș. Așa cum probabil știți, Podul de la Butelii va intra în reabilitare,

iar traficul rutier va fi parțial sau total închis. Unele sensuri giratorii vor deveni istorie și intersecțiile cu probleme vor beneficia de sensuri giratorii test. Dar ce spun constănțenii despre aceste modificări?

Foarte mulți cititori au comentat, în urma apariției articolului cu privire la noile modificări rutiere ce ar putea fi puse în practică în acest an. Majoritatea dintre ei afirmă că este mare nevoie de un sens giratoriu la intersecția străzii Caraiman cu șoseaua Mangaliei. În această zonă au loc multe accidente și, odată cu implementarea acestei idei, constănțenii cred că ar reduce cu mult numărul evenimentelor nefericite.

"Intersecția Mangaliei cu Caraiman este pe principiul «săptămâna și accidentul». Mai ales de când au fost scoase liniile de tramvai, strada Mangaliei s-a aglomerat foarte mult și se circulă cu viteză mare aici", spune Alexandra.

Sens giratoriu la intrare în stațiunea Mamaia

O altă problemă semnalată de cititorii ziarului nostru este aceea a fostelor stații de taxare de la intrarea în stațiunea Mamaia. În locul lor, pentru fluidizarea traficului, ar putea fi construit un sens giratoriu de dimensiuni mai mari.

"Nu înțeleg de ce, după desființarea cabinelor ce încasau taxa de stațiune în Mamaia, nu s-a făcut un sens giratoriu atât de necesar, pe acel amplasament. Vara, dacă vrei să mergi de la hotel Parc spre Campus, ești nevoit să ajungi la giratoriul de la hotel Meridian, să întorci acolo și nu e normal. În extrasezon s-a ales o soluție care, cât de cât, rezolvă situația, dar ar fi mult mai simplu cu un sens giratoriu ce ar fluidiza circulația în zonă", ne-a transmis Mircea Galiș.

Un "rondou" ar trebui făcut și la piața Brotăcei, la intersecția străzilor Adamclisi și Sucevei, unde șoferii petrec minute bune pentru a reuși să treacă intersecția.

Închiderea Podului de la Butelii în sezonul estival

Majoritatea constănțenilor care au comentat s-au arătat extrem de nemulțumiți de închiderea Podului de la Butelii în plin sezon estival. Mai mult decât atât, constănțenii speră ca lucrările de reabilitare la acest pod să nu fie similare cu cele de la Podurile IPMC și Agigea, unde au fost tergiversate ani în șir.

"De ce nu îl închide când nu este sezon estival? O să fie și mai mare nebunia în vară. Nici nu vreau să mă gândesc", este comentariul Alexandrei Chiriță. Cristina este și mai pesimistă: "Este clar, trebuie să ne alegem altă rută pentru următorii ani. Asta înseamnă drumuri mai dese la peco. Așa facem noi, tocmai când începe aglomerația…". 

Comentează știrea

din abator
4 martie 2016
Pe Mangaliei

intre orele 7 si 10 si intre 16 si 18 se circula bara la bara. Dar primaria nu vede..

petrica
4 martie 2016
si la!!!!

si la intersectia stefanita voda cu soveja este necesar un sens giratoriu dar aici trebue pazit caci in apropiere se afla cartierul de infractori a lui mazare si fagadau si s-ar putea ca sa fie furat caci politia locala nu vede nici cand se arunc tigarile de la fereastra

Bisnitarul
19 aprilie 2016
Pe Mangaliei / Caraiman

Inca de primavara cand incepe sa se incalzeasca (si mai ales vara) noptile incepand de la 01:00 pana spre ora 03:00 dimineata se pot auzi in linistea noptii numai "urlete"de motoare pe doua roti, turate exagerat, care se duc pana la Billa, intorc si trec inapoi cu aceeasi viteza.Din pacate ouale si rosiile sunt destul de scumpe ca altfel faceam putina aruncare la tinta nemernicilor! Pur si simplu te trezesti speriat cand incep teribilistii aceia sa circule. Niste limitatoare de viteza puse pe diagonala soselei i-ar face sa zboare putin daca mai vor teribilism....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4748 secunde