S-a întocmit dosar penal pentru scurgerile de informații din dosarul Colectiv

197
S-a întocmit dosar penal pentru scurgerile de informații din dosarul Colectiv - colectiv-1461654866.jpg
Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a anunțat că s-a întocmit dosar penal în cazul scurgerilor de informații din dosarul Colectiv.

Bogdan Licu, procurorul general interimar, a subliniat că informațiile scurse presei săptămâna trecută nu reflectă rechizitoriul, transmite România TV.

În urmă cu câteva zile toată presa a avut acces la un draft de rechizitoriu din dosarul Colectiv. Potrivit documentului de trimitere în judecată, cei trei patroni ai clubului, patroana firmei de artificii și unul dintre angajații acestei societăți sunt trimiși în judecată pentru pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În urma incendiului din Colectiv, 64 de tineri și-au pierdut viața.

În plus, patroana firmei de artificii va fi judecată și pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, potrivit news.ro.

În rechizitoriul, se mai arată că SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL sunt trimise în judecată pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în formă agravată.

De asemenea, stingătoarele aflate în incinta clubului Colectiv erau expirate, iar după izbucnirea incendiului un bărbat a încercat să stingă focul aruncând cu bere, se arată în draftul de rechizitoriu întocmit de procurorii Parchetului General, potrivit agerpres.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2023 secunde