Washington Times:

"Românii au găsit soluția împotriva corupției: dacă nu o poți combate, legalizeaz-o!"

231

Articole recomandate

Liderii români cred că au găsit o soluție pentru salariile mici și corupția care determină medicii să părăsească țara, aceasta mergând pe principiul "dacă nu poți combate corupția, legalizeaz-o", comentează Washington Times în ediția electronică.

Situația în care se află sistemul de sănătate din România determină numeroși medici să plece din țară. Mai mult de 7.000 de medici, o treime din numărul lor total, au părăsit țara în 2011 și 2012, potrivit Colegiului Medicilor.

Potrivit regulilor Uniunii Europene, ei își pot găsi ușor locuri de muncă în țări mai prospere, precum Marea Britanie, Franța și Germania.

Conform unei serii de propuneri avansate de premierul Victor Ponta pentru a îmbunătăți sistemul de sănătate din România, legalizarea șpăgii ar interzice medicilor să condiționeze acordarea serviciilor de primirea unor sume de bani, dar le-ar permite să accepte "cadouri" după ce tratează pacienții, atât timp cât declară veniturile suplimentare.

Propunerea face parte din eforturile de a combate corupția care a înflorit în România după căderea comunismului. Noua atitudine poate fi caracterizată astfel: "dacă nu poți combate corupția, legalizeaz-o", comentează publicația americană.

Ponta însuși este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Septembrie 2015
Stire din Economie : Economia de pradă
Pagina a fost generata in 1.4844 secunde