România trimite peste 100 de militari la un exercițiu multinațional, în Germania

251
1
România trimite peste  100 de militari la un exercițiu multinațional, în Germania - romania-1504531222.jpg
România participă, cu un detașament format din peste 100 de militari, la exercițiului multinațional "Vigurous Warrior 17" (VW17), care se desfășoară, în perioada 4-22 septembrie, la Lehnin, în Germania. Exercițiul cu focus medical, organizat de Centrul de Excelență NATO pentru Medicină Militară (MILMED COE), are drept scop instruirea în comun și evaluarea interoperabilității și capacității de manevră tactică, inclusiv redislocarea formațiunilor medicale de nivel ROL 2 Framework Nation Concept.

De asemenea, se are în vedere capacitatea de răspuns la un număr mare de victime ca urmare a unei operații militare, interacțiunea dintre entități medicale militare și civile, naționale, multinaționale și de drept privat, cu accent pe cooperarea civil-militară, evaluarea continuității asigurării asistenței medicale pe întreg lanțul de evacuare, precum și evaluarea capacității de răspuns în cazul unui incident biologic (declașarea unei epidemii).

Detașamentul românesc este format din militari aparținând Ministerului Apărării Naționale cu module ROL 2 medical, postoperator, sterilizare și formațiune medicală de tip ROL 1, precum și cu o aeronavă de evacuare medicală C-27J Spartan, iar Ministerul Afacerilor Interne participă cu personal și o autospecială CBRN cu remorcă de decontaminare, o autospecială de transport personal și victime multiple, o autospecială de primă cercetare și evaluare CBRN și o autospecială de intervenții. 

Comentează știrea

Zori Roxana Simona
4 septembrie 2017
Munca la domiciliu

Oferta speciala lucru acasa: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: [email protected] Zori Roxana Simona tel. 0751403093

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.686 secunde