Punct de prim-ajutor nou pe plaja din Techirghiol

100
Punct de prim-ajutor nou pe plaja din Techirghiol - primajutor-1470220452.jpg
Pentru prevenirea situațiilor de urgență, consolidarea climatului de securitate a cetățenilor care tranzitează stațiunile litoralului românesc și optimizarea misiunilor de răspuns, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a operaționalizat luni, 1 august a.c., un nou punct de prim-ajutor.


Acesta este amplasat pe plaja din Techirghiol și va fi încadrat în permanență cu doi paramedici SMURD, pregătiți să răspundă urgențelor medicale ce pot apărea în rândul celor prezenți în acestă stațiune.


Punctul de prim-ajutor este dotat cu toate echipamentele necesare pentru acordarea prim-ajutorului medical calificat: defibrilator semi-automat, materiale sanitare și targă, precum și aer condiționat. În zona acestuia este amplasată și o ambarcațiune cu motor încadrată cu un scafandru, pentru căutarea- salvarea unor eventuale persoane aflate în pericol de înec.


Proiectul, inițiat în premieră la începutul sezonului estival, pentru Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, urmărește îmbunătățirea modului în care este acordată asistența medicală de urgență și creșterea gradului de securitate a cetățenilor care tranzitează stațiunile litoralului românesc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5528 secunde