Protestele gardienilor continuă. Ministrul Justiției este așteptat la Penitenciarul Tulcea

222
Protestele gardienilor continuă. Ministrul Justiției este așteptat la Penitenciarul Tulcea - protestelegardienilor-1475083079.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere eșecul negocierilor dintre sindicate și ministrul Justiției de la Penitenciarul Gherla, protestele angajaților din penitenciare continuă la Târgu Jiu, Vaslui, Bârcea Mare, București - Jilava și Tulcea. Aproximativ 500 de angajați din penitenciare sunt așteptați la aceste activități de protest.


Raluca Prună, ministrul Justiției, este așteptată la Penitenciarul Tulcea de către personalul care protestează pentru condiții de lucru mai bune, personal insuficient pentru executarea misiunilor și eliminarea inechităților salariale. Personalul solicită demisia ministrului Justiției pentru incompetență și lipsă de interes pentru problemele reale ale sistemului penitenciar.


"Ministrul Justiției nu are un plan pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personal, deși are un plan extrem de detaliat și bine finanțat pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție. 740 milioane dolari a aprobat Guvernul României pentru deținuți, nimic pentru condițiile de lucru ale personalului", se arată într-un comunicat al sindicatului Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor. În prezent, conform estimărilor ANP, sunt necesari încă 8.000 de angajați pentru ca penitenciarele să funcționeze la nivel optim și se înregistrează peste 1,5 milioane de ore suplimentare la nivelul sistemului penitenciar.


Personalul din penitenciare a notificat deja referitor la refuzul de a presta ore suplimentare și este de așteptat ca penitenciarele să nu mai poată funcționa în parametri normali. Protestele din penitenciare vor continua până când ministrul Justiției, va răspunde pozitiv solicitărilor angajaților din penitenciare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4874 secunde