Propunere de a deveni Cetățean de Onoare post-mortem

332
Propunere de a deveni Cetățean de Onoare  post-mortem - propunere-1470587953.jpg
O întreagă comunitate și-a luat rămas-bun, ieri, de la cel care a fost Virgil Coman, descris ca fiind un monument de cunoștințe, bun simț și modestie. La finalul slujbei de la Catedrală, ÎPS Teodosie, Arhiepis-copul Tomisului, a propus ca, pentru întreaga activitate desfășurată, să-i fie acordat titlul de Cetățean de Onoare al Constanței post-mortem lui Virgil Coman.

"Pentru că domnul prefect este aici, aș vrea să spun că, deoarece Virgil Coman era tânăr, în perspectivă, ar fi trebuit să primească o recunoaștere a activității sale, dar la oamenii tineri se mai așteaptă. Cred că măcar acum, când pleacă, să plece cu promisiunea dragostei noastre și să rămână Cetățeanul de Onoare al orașului nostru, de neuitat. A fost un prieten al tuturor, o persoană iubitoare și avidă după știință", au fost vorbele Arhiepiscopului Tomisului.

v v v

Deși muncea până la epuizare, Virgil Coman, directorul Arhivelor Naționale Constanța, nu s-a plâns niciodată de condițiile în care-și desfășoară activitatea. Avea nemulțumiri, pe care a ales însă să nu le facă publice. Elena Frîncu, fostul șef al DJST Constanța, a făcut dezvăluit, în cadrul slujbei, o problemă care-l măcina pe Virgil Coman de ceva vreme, sperând că ceva se va rezolva, în ultimul ceas…

"Spunea cu mare bucurie că serviciile descentralizate au lucrători și arhive bine puse la punct. Îți mulțumesc, dragă Virgil, că am curajul în Casa Domnului să spun ceea ce te-a măcinat. Arhivele Statului și ale Constanței stau printre șobolani, sunt inundate și salariații tăi puțini, care munceau pe bani puțini, dar cu inimă mare, nu mai reușesc să găsească un locșor pentru arhive. Eu sunt sigur că nu a murit, ci că este viu, acolo sus, și de acolo ne veghează și ne spune «Uniți-vă constănțeni. Sunteți buni și puteți mult!»", a spus Elena Frîncu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Iulie 2016
Stire din Eveniment : DEȚINUT MORT ÎN PENITENCIAR
Pagina a fost generata in 1.3289 secunde