Procurorul Viorel Vasile, de la Caraș-Severin, condamnat la 10 luni de închisoare

788
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța l-au condamnat la 10 luni de închisoare pe procurorul Viorel Vasile, șeful Secției Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Conform rechizitoriului, pe 13 noiembrie 2008, acuzatul ar fi pretins mai multe produse alimentare de la un denunțător, pentru a da o soluție favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru o infracțiune legată de circulația pe drumurile publice.
Totodată, pe 21 noiembrie 2008, procurorul ar fi pretins 1.200 de lei de la un alt denunțător, în schim-bul aceluiași "favor".
Pe 24 noiembrie, procurorii spun că Viorel Vasile a primit produsele alimentare cerute, iar apoi a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 800 de lei. Dosarul a ajuns la Constanța după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea de strămutare formulată de procuror, care își exprima bănuielile cu privire la imparțialitatea judecătorilor timi-șoreni.
În fața instanței constănțene, procurorul și-a susținut nevino-văția și a declarat că, de fapt, a încercat să-i întindă o capcană denunțătorului, numai că, în cele din urmă, el a fost cel arestat și trimis în judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7367 secunde