Procurorii cer CSAT acte privind accidentul aviatic din Munții Apuseni

113
Procurorii cer CSAT acte privind accidentul aviatic din Munții Apuseni - 25martieparchetaccidentavion-1395764011.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție continuă ancheta în cazul accidentului aviatic din ianuarie, din Munții Apuseni, în urma căruia au murit două persoane. 
"În continuarea cercetărilor, în perioada 17 - 21 martie, au fost audiate nouă persoane, martori și părți civile", au precizat anchetatorii. 
De asemenea, au fost solicitate de la Consiliul Suprem de Apărare a Țării documentele prezentate în ședința din data de 2 februarie 2014 privind accidentul aviatic, documente care au fost obținute și analizate.
De la Școala Superioară de Aviație Civilă s-au primit înregistrările video ale aeronavei din momentele anterioare decolării.
În interesul efectuării cercetărilor în cauză, au mai fost solicitate: 
 de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, declasificarea materialelor privind comunicările efectuate prin intermediul serviciului "112" la data de 20 ianuarie 2014, în legătură cu accidentul aviatic, precum și relații privind tehnicile de localizare a apelanților acestui serviciu;
 de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), relații privind modalitatea tehnică în care furnizorii de servicii publice de telefonie asigură preluarea apelului la serviciul de urgență "112" și facilitează localizarea acestor apeluri de către SNUAU "112";
 de la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, avizarea raportului de constatare medico-legală privind pe victima I.A.
"În cauză urmează să se desfășoare noi audieri, context în care, raportat la actele procedurale care se efectuează, vom ține la curent opinia publică", au concluzionat anchetatorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4492 secunde