Problemele anului 2013, prin ochii Avocatului Poporului Constanța

199
Problemele anului 2013, prin ochii Avocatului Poporului Constanța - untitled1-1389747224.jpg

Articole de la același autor

În 2013, au trecut pragul Avocatului Poporului Constanța peste 770 de oameni, nemulțumiți de felul cum au fost tratați de autoritățile locale din Constanța și Tulcea. Dintre aceștia, o bună parte au venit doar pentru un sfat. Dar aproape 300 dintre ei au depus și reclamații scrise.
Potrivit expertului Felicia Nedea, cele mai multe petiții au vizat încălcarea dreptului de petiționare. "Autoritățile publice au fost reclamate că fie nu au răspuns în termenul legal de 30 de zile, fie au răspuns, fără a rezolva situația reclamată", a afirmat reprezentantul biroului. 
Și în 2013, precum în anii precedenți, constănțenii au întâmpinat probleme în recalcularea pensiilor, cu obținerea încadrărilor în gradul de handicap sau pentru recuperarea unor proprietăți. 
"Încă mai există situații în care autoritățile publice locale nu au emis titlul de proprietate sau nu au pus în posesie persoanele îndreptățite sau, și mai grav, nu pun în executare hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, prin care instanțele au obligat primăriile la reconstituirea dreptului de proprietate. 
Pensionarii se confruntă, în continuare, cu tergiversarea soluționării cererilor privind recalcularea pensiilor și obținerea adeverințelor de grupe de muncă, iar persoanele cu handicap se confruntă cu probleme de schimbare a gradului de handicap și implicit cu scăderea indemnizației aferente, ceea ce a dus la multe procese cu acest obiect", ne-a declarat expertul coordonator al Avocatului Poporului Constanța. 
Constănțenii care doresc să ceară sprijinul experților de la Biroul Avocatul Poporului Constanța o pot face depunând o sesizare direct la sediu - demisolul Consiliului Județean Constanța, B-dul Tomis, nr. 51, sau la numărul de telefon 0241.550.544. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5716 secunde