Prințul Charles a depus o coroană de maci pentru veteranii de război la Mormântul Ostașului Necunoscut

246
Prințul Charles a depus o coroană de maci pentru veteranii de război la Mormântul Ostașului Necunoscut - charles-1490803468.jpg
Prințul de Wales i-a comemorat, miercuri, pe eroii care au murit luptând pentru România, într-o ceremonie solemnă desfășurată la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, unde a depus o coroană de de maci adusă special din Marea Britanie pentru acest eveniment, transmite Agerpres. Macii simbolizeaza in Marea Britanie respectul pentru veteranii de razboi.

Ceremonia a început la ora 16,35, când un convoi de mașini l-a adus pe Prințul Charles în fața Mormântului Ostașului Necunoscut.

Prințul de Wales a fost întâmpinat de Comandantul Garnizoanei București, colonel Dorel Bejan, și de atașatul militar britanic, locotenent colonelul Tim Bakewell din Marina Regală.

Ceremonia a debutat cu intonarea imnurilor naționale - al României și al Marii Britanii -, după care a urmat salutul Drapelului de Luptă.

Momentul central al acestei ceremonii solemne a fost cel în care Prințul Charles a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut. Coroana i-a fost înmânată de un militar și a fost depusă la baza monumentului, după care Prințul de Wales s-a recules câteva momente aducând astfel un omagiu eroilor căzuți în luptă.

Coroana de la Mormântului Ostașului Necunoscut, adusă din Marea Britanie special pentru ceremonie, rotundă și realizată în tradiția britanică, a fost realizată din maci stilizați, macul fiind simbolul eroului căzut la datorie, transmite Agerpres.

Spre finalul ceremoniei, Prințul Charles a discutat cu trei ofițeri britanici care lucrează în cele două sedii NATO din București. Ulterior, Prințul de Wales a părăsit Mormântul Ostașului Necunoscut, deplasându-se către Palatul Cotroceni.

La ceremonia solemnă din Parcul Carol I, care a durat aproximativ 10 minute, au luat parte în jur de 60 de militari de la Brigada 30 Gardă și Muzica Militară a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazu", dar și ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, și ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache.

De asemenea, câteva zeci de părinți cu copiii lor au asistat la eveniment, unii dintre aceștia afirmând că au venit special la ceremonie pentru a-l vedea pe Prințul Charles, pe care îl admiră.

Ceremonia solemnă din Parcul Carol I a fost primul eveniment din cadrul vizitei oficiale în România a Prințului de Wales. Vizita oficială a Prințului Charles în România se va încheia vineri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0469 secunde