Principalele cauze ale incendiilor de locuințe. Cum puteți evita un dezastru?

201

Articole de la același autor

Incendiile provocate de instalațiile electrice au o pondere însemnată în totalul incendiilor cu pierderi materiale importante și, în unele cazuri, și cu pierderi de vieți omenești. La locuințele particulare, cele mai afectate de incendii au fost podurile și dormitoarele. 


Majoritatea acestora ca sursă de aprindere de natură electrică s-au produs ca urmare a defectelor apărute în exploatarea cablurilor, montării necorespunzătoare pe materiale combustibile sau a suprasarcinilor. Pompierii au o serie de sfaturi despre cum să preveniți astfel de incendii. 


Verificați instalația electrică!


Atunci când vă mutați într-un imobil este foarte important să verificați cu atenție instalația electrică. Ideal ar fi să evaluați acest aspect înainte de a face achiziția. O instalație veche poartă riscul de incendiu sau de avariere a aparatelor electrice din casă.
Nu folosiți prize sau întrerupătoare slăbite!


În cazul în care observați că priza se mișcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, va trebui să cereți ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei. Un scurt circuit poate duce la incendiu. 


Nu suprasolicitați o priză!


Cele mai multe incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează mai mult electrocasnicele de putere electrică mare (frigider, mașină de spălat etc.). Alocați, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp un incendiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4618 secunde