Primarul Constanței, Radu Mazăre, REȚINUT de DNA pentru LUARE DE MITĂ

3444
27
Primarul Constanței, Radu Mazăre, REȚINUT de DNA pentru LUARE DE MITĂ - 10154893101540973493350196979574-1396990695.jpg

Articole de la același autor

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost reținut, aseară, de procurorii anticorupție, în urma audierilor de la sediul central al DNA. Edilul va fi prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă. Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, Radu Mazăre este acuzat de luare de mită. În același dosar a mai fost reținut și omul de afaceri Avraham Morgenstern, sub aspectul săvârșirii de dare de mită.


Iată integral comunicatul DNA


La solicitarea reprezentanților mass media, în completarea informațiilor privind perchezițiile desfășurate în locații din municipiile Constanța, București și jud. Dâmbovița (detalii în comunicatele nr. 414 din 8 aprilie 2014), Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combaterea infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a inculpaților: 
- MAZĂRE RADU ȘTEFAN, primar al mun. Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită; 
- MORGENSTERN AVRAHAM, reprezentant al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită; 


Din ordonanțele de reținere, întocmite de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora: 
La începutul anului 2011, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în calitate de primar al Municipiului Constanța, a lansat Programul de construire locuințe modulare grupate in Campusul Social "HENRI COANDA", aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Mun. Constanța. 
Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să își asigure câștigarea licitației, ce urma a fi organizată. 
Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanța, Mazăre Radu Ștefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). 
Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicții cunoscute pentru condițiile restrictive privind cooperarea judiciară internațională în materie penală. 
În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu (ex. inițierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham). 
Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în favoarea firmei respective, au fost cele, prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern Avraham, a fost aprobată creșterea valorii contractului de achiziție cu suma de 3.722.910 lei fără TVA – circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a consiliului local, inițiată de primarul Mazăre Radu Ștefan. 


Inculpaților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile. 


În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. 


Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.












Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
alex
9 aprilie 2014
IN SFARSIT

nea Traiane...daca e mana ta,saru'mana...era si timpul...daca e justitia cea dreapta,inca o data,''saru' mana'',poate asa scapam de golani si derbedei si vom da si noi licitatziile pe bune la Constanta,nu numai pe pile si relatii...bvbvbvbv

Liviu Chilian
9 aprilie 2014
Rromarlanii - acesti bizdici apocaliptici

De ani de zile scriu minipamflete despre acest tziganoid ot Tampitopole, fiu de seKurist-ceausist; psihopat-sociopat fara scoala(cum e si rabiatul-betzivan Bashitler - cica e "abosolvent" al institutului de marina; "scoala' in care a invatat sa fie delator-securist); nebun de legat ajuns politicastru cu ajutorul Zsidanilor-satanici, propaganda dementiala facuta de merdialqaedani-psihopati, si votul babeto-mosnegetului kustendiliman; oropsitii-batrani ai tranzitiei la kkapIUDALismul kumetric. Zsidanii l'au facut "primar" in 2004, punandu'l pe nebun sa va minta ca va primi 600 miliarde(???) lei vechi pentru a reabilita spitalul judetean. Ei, Zsidanii-satanici, au acaparat Kustendgea, mituindu'l pe mascariciu'asta-patologic. Toata lumea au stiut - si sulimea, si politicastrii, si SRI-stii-neoseKuristi "aparatori" ai patriei rromarlane, si...elibaeratortzionarii Amerikknari, si Jewropenii, da' n'au facut nimic timp de 10 ani, lasandu'l pe misel sa CORUPA morala tineretului, cu schizofrenia sa antisociala. RAUL, DISTRUGEREA au fost comise!! O societate normala n'ar fi permis ca asemenea SUBOM sa ajunga sa "conduca", sa "administreze". Da' e...vremea jewnglishtanitei megalomaniace(cancerul moral al omenirii), si exemplare precum Mazare-Al Capone AU FOST NECESARE pana la victoria kkapIUDALismului - acum, vedem, tovarasul de drum este aruncat peste bord. Ce tragicomedie, Coane Fanica! Ma(daga)scariciul-ferentaran de la malu' marii, "absolvent" bashitlerist al "scolii de marinar", nu stie sa'noate. S'a'necat la mal, cioroiu' 'racului! Aferim!

cta
9 aprilie 2014
somnul de frumusete

cum e raducule sa dormi si cand te trezesti in loc sa vezi marea ai lacul, sa vezi un zid? ei bine uite asa ne trezim noi ZILNIC de cand ne-ai pus un bloc la 3 m in fata geamului. iti dorim cat mai mult intuneric.

Oare Scapam
9 aprilie 2014
Care Centru

Fiind cald incercam aseara sa ma plimb prin centrul Constantei (Stefan cel Mare) ca in orice oras normal si care nu este sub asediu ca in Cecenia - imposibil fosta strada ultracentrala este in mizerie si plina de dubiosi - de ce? - f.simplu interesele lui Mazare! Sa fie primit (La Poarta Alba)

noni
9 aprilie 2014
in sfarsit

Sa iesi cand se vor implini toate promisiunie tale electorale si se vor desface si repara toate combinatiile facute in cei 12 ani. Vacanta cat mai lunga si placuta, puscaria e pentru binele tau, mai ales ca simtea-i ca umbla niste personaje sa te lichideze prin Madagascar, probabil zebra si gjrafa din desenul animat cu acelasi nume ... !!

pensionarul
9 aprilie 2014
la ocnă

bravo justitiei si să fiti fermi să nu vă scape iar nenorocitul de măscărici si hotz si borfash si mai aveti d eluat ...din gasca măzăriche gen... umflatu care subit ii vin bolile sau lingăi precum racu si companiile

miky
9 aprilie 2014
insfarsit !

golanasi , borfasi , gasca mazare cei care ati distrus tot ce mai era bun in Constanta , va doresc sarbatori dupa gratii , o cat mai lunga sedere . Adio ba !

un curios
9 aprilie 2014
auzi soro ce să vezi

De câte ori au făcut ăștia mișto de Ponta! Că ei sunt tari și sunt jmecheri și Ponta o să se roage de ei, o să vadă el Ponta...

viorel
9 aprilie 2014
pt nr 5 si 6

Cand Mazare conducea revolutia in constanta...voi erati doar niste embrioni in tunul unui nebun .Asa ca nu va mai bagati ca musca-n lapte.

nr 6
9 aprilie 2014
puscărie si banii inapoi

boule de viorel ,,mazăre si gasca lui doar au furat nu au condus nimic.. lingăule deschide ochiii , putoi esti tu..

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0572 secunde