Primăria Constanța pregătește trei miliarde de lei vechi pentru boschetele din oraș

6729
Primăria Constanța pregătește trei miliarde de lei vechi pentru boschetele din oraș - 2969a9247e8dc502c46efdde169b2d11.jpg

Articole de la același autor

Deși se plânge că e criză, municipalitatea a pregătit 300.000 lei pentru a achiziționa gard viu și sămânță de gazon. Licitația este pregătită pentru săptămâna viitoare, când va fi desemnat câștigătorul. Tradiția locală privind acordarea acestor contracte ne sugerează deja un câștigător, văr cu primaru’.

În vremuri de mari constrângeri bănești, când nici samba nu se mai întrezărea a ajunge pe meleaguri dobrogene și nici șeici zburdând pe apele Constanței ca dromaderii prin deșert, iată că din vistieria orașului se rostogoli, încet, în mare liniște, un contract rotunjor. Verzui în obrăjori, contractul se strecoară mai mult de formă printre paginile Sistemului Electronic de Achiziții Publice, știind că nu este destinat oricui, ci aceluia care domnește peste toată suflarea botanică a acestui oraș. E musai ca formalitățile să fie îndeplinite, așa că anunțul de atribuire contract se afișează cuminte, dar cu o mare întârziere, pe site-urile de achiziții publice.

Un "ligustrum vulgare" la băiatu’
Potrivit documentației, Primăria Municipiului Constanța pregătește aproape două miliarde de lei vechi pentru achiziția de material dendrologic - gard viu, pentru acțiunea Flori de mai 2010. Contractul cu pricina va fi atribuit în urma unei licitații electronice, care va avea loc pe 17 martie, ora 12. Valoarea estimată este de 167.000 lei, fără TVA (două miliarde de lei vechi cu TVA).
Conform caietului de sarcini, materialul dendrologic achiziționat este reprezentat de specii rustice de arbuști, utilizate pentru obținerea de gard viu ce urmează a fi plantate de către asociațiile de proprietari în voluntariat, în cadrul acțiunii de înfrumusețare și gospodărire a municipiului Constanța, intitulată generic "Flori de mai" 2010.
Astfel, boschetele ce urmează a fi achiziționat este reprezentat de trei specii: Hibiscus siriacus – 26.000 bucăți, Ligustrum vulgare – 27.000 bucăți și Spirea van-houttei – 26.500 bucăți.
Toate produsele enumerate vor avea înălțime de min 0,5 m până la 0,8 m și vor fi livrate la legături de 25 bucăți.

Să însămânțăm pământul!
Însă asta nu e tot. Primăria mai aruncă în joc un contract în valoare de aproximativ 100.000 lei fără TVA, pentru achiziționarea de sămânță de gazon necesară refacerii peluzelor degradate și acțiunii "Flori de mai".
La fel ca și frățiorul mai gras, contractul va fi adjudecat în urma unei licitații electronice de firma care va avea prețul cel mai scăzut (J este o glumă asta cu prețul, nu o luați în serios).
În aceste condiții, punând cifrele unele sub altele, obținem o fru-moasă sumă de trei miliarde de lei vechi, care va zbura din bugetul orașului pentru a poleniza buzu-narele și așa mieroase ale apropiaților administrației locale. Nu știm încă oficial firma câștigătoare, dar, cum aceste contracte cu dedicații au devenit atât de previzibile, nu ne este foarte greu să intuim. Sunt convins că jumătate de oraș știe cine va pune boschete printre blocuri și cine va însămânța pământul patriei, însă trebuie să păstrăm suspansul până la sfârșit, când municipalitatea va fi obligată să facă public numele firmei.

Să fie oare Pomacost?
Până atunci vă putem spune că firma care a câștigat cele mai multe contracte cu municipalitatea privind lucrările dendrologice este chiar societatea înființată de Mazăre și condusă în prezent de vărul său, Basarab Popa.
Toată lumea știe că anagrama denumirii POMACOST vine de la inițialele lui POpa Basarab, MAzăre Radu, COnstantinescu Nicușor și STrutinski Sorin.
Anul trecut, Pomacost a obținut de la vărul Mazăre șase contracte, în valoare totală de 1.924.000 RON, adică aproape 20 de miliarde de lei vechi. Trei contracte au fost acordate în aceeași zi, pe 31 martie 2009: unul pentru furnizarea de sămânță pentru gazon, necesar refacerii peluzelor degradate, în valoare de 82.109 lei fără TVA, altul pentru furnizarea de gard viu pentru acțiunea Flori de mai - 135.150 lei fără TVA și încă un contract pentru furnizarea de răsaduri de flori, care a costat 528.536 lei, fără TVA.
Într-un alt contract, încheiat pe 8 mai, Pomacost a primit 399.966 lei fără TVA pentru întreținerea palmierilor din Mamaia. Câteva săptămâni mai încolo, Pomacost a mai primit 202.407 lei, fără TVA, pentru arbuști pentru plantat. Ultima afacere a primăriei cu vărul Popa datează din 14 august, când s-au plătit din bani publici 269.100 lei, fără TVA, pentru montarea unor rulouri de gazon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4003 secunde