În urma arestării

Prim-adjunctul de la ISU "Dobrogea", colonel dr. Neculai Coman, a fost suspendat din funcție

3110
Vineri, prim-adjunctul inspectorului șef al ISU "Dobrogea", colonel dr. Neculai Coman, a fost suspendat din funcție, conform prevederilor Legii 80/1995 - privind statutul cadrelor medicale, art. 89, până la definitivarea procesului și hotărârea situației juridice a acestuia, a anunțat printr-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea", Paula Anghel. Decizia a fost luată după ce, joi, 28 mai, Coman a fost arestat de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție alături de fostul șef al ISU "Dobrogea", general în rezervă Petre Trandafir.
Astfel că, începând de vineri, colonel Viorel Costache va fi secondat de colonel Traian Oprea - împuternicit în funcția de prim-adjunct al inspectorului șef, și de colonel Viorel Jianu - împuternicit în funcția de adjunct al inspectorului șef.
"Apreciem că este de datoria noastră să informăm societatea civilă că, indiferent de problemele interne existente, pompierii militari sunt pregătiți, în orice moment, să intervină în orice situație de urgență semnalată la numărul unic de apel - 112", spune inspector șef al ISU "Dobrogea", col. Viorel Costache.
Așadar, încet-încet, șefi importanți și "influenți" de la ISU "Dobrogea" au intrat "la apă". Iar tirul de arestări, din câte se aude, nu s-a terminat.
Puțină lume știe că, odată cu Trandafir și Coman, în această săptămână, la DNA, a fost chemat și șeful actual al ISU, chiar colonelul Viorel Costache. Numai că el, bănuind probabil ceea ce îl așteaptă și că, vorba unor angajați ai ISU, "cei care ajung acolo nu se mai întorc" (în sensul că sunt puși imediat sub acuzare, reținuți și apoi arestați), s-a îmbolnăvit subit și a anunțat că este internat în spital.
Numai că această justificare nu îl va scăpa la infinit de cursul firesc al anchetei. Surse judiciare ne-au declarat că el a fost rechemat la audieri în cursul săptămânii viitoare, pentru a da cu subsemnatul în dosarul care a decapitat, până acum, mare parte din conducerea ISU "Dobrogea".
Rămâne de văzut, așadar, ce decizie vor lua procurorii și în ceea ce îl privește pe colonelul Viorel Costache. Dacă va ajunge alături de colegii lui, ISU "Dobrogea" va trebui să ceară, probabil, ajutor "extern", pentru că personalul actual a fost decimat, la nivel de șefi, în mod drastic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.519 secunde