Prevenirea incendiilor. Ce ne sfătuiesc pompierii

178
1
Prevenirea incendiilor. Ce ne sfătuiesc pompierii - incendii2-1448210177.jpg

Articole de la același autor

În ultima perioadă, militarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" au intervenit la tot mai multe incendii care s-au petrecut pe raza județului Constanța. Pompierii atrag atenția tuturor constănțenilor și îi sfătuiesc să își ia toate măsurile preventive pentru a nu se număra printre victime. Mai exact, militarii precizează că principalele cauze de izbucnire a incendiilor la locuințe sunt legate de neglijențele manifestate de oameni, din nepăsare sau uneori din necunoaștere, în ceea ce privește modul de instalare și utilizare a mijloacelor de încălzire, respectiv a coșurilor de fum. Pentru a preveni astfel de incidente, pompierii le recomandă cetățenilor cum să procedeze.

"Asigurați verificarea, curățarea și repararea, dacă este cazul, a coșurilor de fum de către o persoană specializată; folosiți doar materialul combustibil pentru care a fost destinată soba și evitați supraîncărcarea acesteia; exploatați soba numai cu ușița închisă; așezați o tăviță metalică în fața sobei, în dreptul ușiței; NU așezați în apropierea sobei sau pe aceasta, materiale combustibile; stingeți focul din sobă înainte de a părăsi locuința; NU adormiți niciodată cu soba aprinsă; izolați coșurile de fum față de elementele combustibile; NU utilizați lichide inflamabile la întreținerea focului și nu în ultimul rând, NU lăsați copiii nesupravegheați", a precizat plt. Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea". 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Luni, 23 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Șova, la mâna senatorilor. Votul
Luni, 23 Noiembrie 2015
Stire din Eveniment : Spulberate  de o motocicletă
Pagina a fost generata in 2.2261 secunde