Președintele Klaus Iohannis participă la exercițiile militare de la Cincu

167
Președintele Klaus Iohannis participă la exercițiile militare de la Cincu - klausiohannis-1500101240.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis participă sâmbătă, la Cincu, în județul Brașov, la exercițiul militar "Getica Saber" din cadrul Saber Guardian 2017, la care sunt prezenți aproximativ 5.000 de militari din șase țări.


Militarii vor prezenta o demonstrație dinamică a unui exercițiu de tragere, care va include focuri de aviație și artilerie, desfășurate în sprijinul unităților blindate terestre care apără zona împotriva unei amenințări, potrivit MApN.

Aproximativ 8.000 de militari din forțele terestre participă la exercițiile multinaționale din țară și străinătate, cei mai mulți fiind repartizați la Cincu și la Burdușani, respectiv 1.700 și 1.500, conform unui comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Saber Guardian 2017 (SG17) este condus de către Forțele Terestre ale Statelor Unite dislocate în Europa (USAREUR) și se desfășoară, în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei, cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere.

La nivel național, aproximativ 8.000 de militari din forțele terestre participă la exercițiile multinaționale din țară și străinătate.

Astfel, la Cincu, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) se desfășoară exercițiul Getica Saber 17, la care participă 1.700 de militari din forțele terestre aparținând comandamentului Diviziei 2 Infanterie "Getica", Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" și Brigăzii 8 LAROM "Alexandru Ioan Cuza", împreună cu 3.300 de militari din Armenia, Croația, Statele Unite ale Americii și Ucraina. Exercițiile cu trageri de luptă ale artileriei și ale blindatelor sunt susținute de aeronave militare aparținând Forțelor Aeriene Române și ale USAREUR.

La finalul activității, va avea loc ceremonia de activare a comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud-Est (MN BDE-SE), care se află în coordonarea Comandamentului Multinațional de Divizie (MND-SE HQ) și reprezintă una dintre măsurile luate în urma Summit-ului NATO de la Varșovia pentru întărirea prezenței aliate înaintate pe segmentul sudic al flancului estic al Alianței.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4136 secunde